Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κο Σταύρο Γούτσο είχε το Σάββατο 20-6-15 ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Ρώρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Παυλίδης, ο ταμίας του εμπορικού συλλόγου κος Παπαζαφείρης, ο ειδικός γραμματέας κος Μπαλάρης και το μέλος του ΔΣ και πρώην πρόεδρος κος Στριφτούλιας.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.

Ο κος Γούτσος αναφέρθηκε στους διακανονισμούς που θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, προκαταβολή 10%  και συμβατικό επιτόκιο 5,7%. Τα μέτρα είναι σε ισχύ και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άμεσα να προχωρήσουν στη ρύθμιση.

Ανέλυσε επίσης διεξοδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ που αφορούν την διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της, τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο που πρέπει να παίζει, καθώς και την υποστήριξη που πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης και απασχόλησης στην οικονομική ζωή της χώρας.

Από την πλευρά τους  ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία αναφέρθηκαν στο θετικό της νέας ρύθμισης, που ήταν και πάγιο αίτημά τους, με την παρατήρηση ότι απαιτείται βελτίωση ειδικά στο θέμα της επιβάρυνσης του επιτοκίου. Επισήμαναν ακόμη ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο με προϋποθέσεις τις πληττόμενες από την κρίση μικρομεσαίες επιχειρήσεις.