Καλοκαίρι, πλήθος εκδηλώσεων καλλιτεχνικού, συναυλιακού, αθλητικού, αλλά και πολιτιστικού χαρακτήρα έρχονται στην Πάτρα.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνει και παίρνει η αφισορύπανση σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, με τις αφίσες να κολλάνε η μία πάνω στην άλλη και σε πολλές περιπτώσεις να παραμένουν εκεί για μήνες.

Ένα τέτοια παράδειγμα συναντάει κανείς στην οδό Αράτου, στην συμβολή της με την Κορίνθου, σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια της Πάτρας το οποίο θα μπορούσε να ήταν στολίδι, όμως τα τελευταία χρόνια έχει σημάδια εγκατάλειψης.

Απόδειξη ότι οι εξωτερικοί του χώροι, είναι γεμάτοι αφίσες από διάφορες εκδηλώσεις ή δρώμενα, ορισμένα από τα οποία έχουν περάσει εδώ και μήνες. Το συγκεκριμένο κτίριο, όταν είχε ανακαινιστεί πριν από μία 15ετία περίπου και είχε στεγάσει τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είχε μετατραπεί σε πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.

Εκτός από πανέμορφο είναι ένα κτίριο ιστορικό, στο οποίο παλιότερα στεγαζόταν το ιδιωτικό σχολείο Αρέθειο. Η σημερινή εικόνα πάντως περνώντας από το σημείο όπου βρίσκεται, κάθε άλλο παρά το κολακεύει, με τις αφίσες να το έχουν "τυλίξει", αλλά και τα κατά τόπους συνθήματα που έχουν γραφτεί πάνω του.

Ένα νεοκλασικό που είχε την… ατυχία να κτιστεί στην Πάτρα, της αφισορύπανσης, της μη καθαριότητας που την χαρακτηρίζει και φυσικά της μη αξιοποίησης των κτιρίων, αλλά και των πολιτιστικών της μνημείων. Γιατί αν το κτίριο αυτό είχε κτιστεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σίγουρα δεν θα είχε αυτή την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.