Μια ιστορία ενός παιδιού από μια πολύ διαφορετική γωνιά του πλανήτη...

Ο 17χρονος Κάραν Πράσσερ (Karan Prasher) είναι στην Ελλάδα από τα 7 του χρόνια και παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένεια του και ο ίδιος για να ενταχθεί στην κοινωνία, τα κατάφερε και σήμερα είναι πολύ αγαπητός στο σχολείο του και ιδιαίτερα δημοφιλής.

Δημοφιλής γιατί έχει μια αγάπη που έχει να κάνει με την σκηνοθεσία και το μοντάζ.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, οι δυνατότητες και οι επιλογές που του προσφέρει η Ελλάδα, διαπλέκονται με συναισθήματα χαράς κάτι που του δίνει έμπνευση να προχωρήσει και να κάνει τα όνειρα του, πραγματικότητα...

Πηγαίνει Β΄Λυκείου στο 9ο ΓΕΛ Πάτρας, έχει μια 5χρονη αδερφή και πολλούς φίλους.

Ο Κάραν, μιλάει άπταιστα ελληνικά όμως στα video που κάνει και ανεβάζει στο youtube χρησιμοποιεί τα αγγλικά που είναι η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι ακόμα και στην πατρίδα του.

Θέλει να γίνει μεγάλος και τρανός σκηνοθέτης και από τα όσα είδαμε στο κανάλι του (εκεί υπογράφει ως Karan bro), έχει τα φόντα, την τρέλα και το “γκελ” για να πετύχει.

Όσο για το αν έχει δεχθεί bullying στο σχολείο ή αν κάποια στιγμή έχει “απαρνηθεί” την Ελλάδα, ο ίδιος είναι ξεκάθαρος “είμαι ευγνώμων που είχα τέτοιους δασκάλους και ανθρώπους κοντά μου”.

Υ.Γ. Σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, ο Κάραν έχει πλούσιο λεξιλόγιο και τρόπους, ενώ αυτό που αξίζει πραγματικά να αναφέρουμε είναι πως κάνει όνειρα “χωρίς σύνορα”, μακριά από την μιζέρια και την απελπισία που διέπει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και αυτό λόγω οικονομικών δυσκολιών.


The Bloody Field 2 The Sequel | Karan Bro | Maria | Mike

P.E. Πες μας λίγα λόγια για σένα... Πώς ξεκίνησες να κάνεις φιλμάκια;

Κ. “Μου αρέσει ο κόσμος του κινηματογράφου και της μουσικής. Από τότε που γεννήθηκα βλέπω πολλές ταινίες για να μαθαίνω κυρίως από αυτές!

Η δική μου ενασχόληση ξεκίνησε σαν μια πλάκα. Ανέβασα ένα αστείο τραγούδι που είχα γράψει και το είχα τραγουδήσει (ασχέτως αν η φωνή μου ήταν χάλια) με τίτλο “Αποβολές”. Μετά είδα πως αυτό άρεσε στους φίλους μου και το είχαν μάθει απ' έξω. Έτσι άρχισα να γράφω και άλλα τέτοια αστεία τραγούδια.

Τον Ιούνιου του 2014 σκέφτηκα να φτιάξω μια ταινία μικρού μήκους. Ξεκίνησα να “πλέκω” το story, σκέφτηκα του ηθοποιούς και κάπως έτσι έφτιαξα το πρώτο part του “Bloody Field”.

Μετά από δύο μήνες έφτιαξα και το δεύτερο. Άρεσαν και έτσι το συνέχισα.

Το 2015 έφτιαξα μια ταινία short film που πήγε σε ένα διαγωνισμό στην Δράμα σε συνεργασία με το σχολείο μου. Αυτό λεγόταν “εξωγήινη συνάντηση”. Την πρόβαλαν μπροστά σε όλο το σχολείο και εκείνη ήταν η μέρα που μου έδωσε απίστευτη δύναμη για να συνεχίσω ακόμα πιο πολύ να κάνω αυτό που μου αρέσει. Βίντεο!”


P.E. Να φανταστούμε είναι κάτι που σου κοστίζει χρόνο και χρήμα;

Κ. Χρόνο μου κόστισε πάρα πολύ. Έπρεπε να γράψω την ιστορία, να κάνω τα γυρίσματα και το edit... Χρήμα όχι ιδιαίτερα. Τώρα βέβαια έκανα κάποια έξοδα γιατί πήρα dslr και κάποια gear.”

P.E. Bίωσες ποτέ κάποιο ρατσιστικό περιστατικό στην Πάτρα;

Κ. “Όχι, ποτέ. Αλλά και πάλι τα όποια σχόλια γίνονται, δεν τα ακούω. Μου αρέσει να ακούω κριτικές για αυτά που κάνω. Με βοηθάνε να βελτιωθώ.

Το μόνο που με έχει ενοχλήσει είναι τα κακόβουλα σχόλια. Δεν μπορεί να λέει κάποιος κάτι χωρίς να έχει υπολογίσει την δουλειά και τον κόπο μου. Τότε νευριάζω, αλλά πάντα απαντάω με ευγενικό τρόπο.

Θυμάμαι μια φορά να έχω πει ''Αν μπορείς κάνε ένα από αυτά που έχω κάνει εγώ και μετά πες μου ότι θες".

Μου αρέσει πολύ στην Πάτρα. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο διαφορετικοί από την Ινδία. Δυστυχώς όμως έχω να πάω πολλά χρόνια στην χώρα μου. Δεν τα έχω καταφέρει αλλά στα 10 χρόνια που είμαι στην Ελλάδα έχω πάει Ινδία περίπου 3 με 4 φορές.”



Son Of A Runner | Ep 1 | Short Movie | Karan Bro

P.E. Με τι θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον;

Κ. “Βασικά θέλω να σπουδάσω πολλά και διάφορα που έχουν να κάνουν με τον ήχο, την εικόνα και το video. Για παράδειγμα digital film making...

Mετά να μάθω την τέχνη της φωτογραφίας. Πτυχία να πάρουμε να τα έχουμε.”

P.E. Kαι το μεγάλο σου όνειρο;

Κ. “Θέλω να πάρω ένα από τα μεγάλα βραβεία τόσο στο Hollywood όσο και στο Bollywood. Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία τώρα μέσα από εσάς να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους φίλους μου που διέθεσαν λίγο χρόνο για να δουν και να προβάλουν τις ταινίες μου. Φυσικά και τους καθηγητές μου, τόσο στο 13ο Γυμνάσιο όσο και στο τωρινό μου σχολείο που μου έδωσαν θάρρος να κάνω αυτό που αγαπάω.”


Exclusive Bloody Field | Ep 2 | Karan Bro Mike | 2014

Ακολουθήστε τον:

Facebook : https://www.facebook.com/djkaranbro
Twitter : https://twitter.com/djkaranbro
Instagram : http://instagram.com/karanbro
Youtube :
https://www.youtube.com/channel/UCXyFz3L8Oyo3NBI3djUvM9A