Βρήκαμε το ωραιότερο εκκλησάκι και το πιο γραφικό για να παντρευτεί κανείς ή και να βαφτίσει το παιδί του.

Ένα εκκλησάκι ανάμεσα στην σκιά των δέντρων και στην δροσιά του ποταμιού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, στον Άγιο Αναστάσιο, στο Δρέπανο.

Πηγαίνοντας στον Άγιο Αναστάσιο, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στον δρόμο για ένα απόμερο ξωκλήσι του βουνού και με δυσκολία συνειδητοποιείς ότι είσαι λίγο πάνω από το Δρέπανο, έχοντας θέα τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο. Φτάνοντας εκεί, μαγεύεσαι από την θρησκευτική ευλάβεια που έχει μέσα του το μέρος, αλλά και από την φυσική ομορφιά της τοποθεσίας.

Το μέρος είναι ιδανικό για γάμους και βαφτίσεις. Πέρα από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αναστασίου που κρύβει έναν ρομαντισμό για τους νεόνυμφους, ο προαύλιος χώρος του, στη σκιά των πλατάνων, με την δροσιά που εξασφαλίσουν, προσφέρεται για εκδηλώσεις με catering, μπουφέ, ποτό και μουσική, μετά το μυστήριο.

Αρκεί βέβαια να εξασφαλίσει κανείς την σχετική άδεια από την ενορία και να σεβαστεί τον χώρο. Έτσι, λίγα λεπτά μετά το μυστήριο, τον γάμο ή και μετά την βάφτιση, μπορούν να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, στον ίδιο σχεδόν χώρο, με τους καλεσμένους να μην ταλαιπωρούνται με το θέμα της μετακίνησης.

Παράλληλα, είναι ένας ιδανικός χώρος που θα αγαπήσουν τα μικρά παιδιά, καθώς προσφέρεται για παιχνίδι, ενώ δίπλα υπάρχει και ένα ποταμάκι που αν μη τι άλλο τους αρέσει.

Προσοχή όμως: Από ότι έχουμε μάθει το εκκλησάκι το έχουν ανακαλύψει αρκετοί Πατρινοί, τόσο που για να κλείσει κανείς το μυστήριο θα πρέπει να έχει προχωρήσει τις όλες διαδικασίες που χρειάζονται, μήνες πριν από όταν είναι να γίνει.