Η Ομάδα Πρωτοβουλίας παίρνει νέα πρωτοβουλία για την Παναχαϊκή.

Συγκεκριμένα στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ερασιτεχνικής, εκεί όπου ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να έχουν παντελώς καμία συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια, η Ομάδα Πρωτοβουλίας θα έχει συνάντηση με την ΠΓΕ.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Ανδρέας Κλαουδάτος, ο Δημήτρης Μαργώνης, ο Φάνης Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Ξένος και η Μαρία Αραπάκου θα συναντηθούν με το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Αντικείμενο της συνάντησης με δεδομένο τον στόχο της ομάδας Πρωτοβουλίας που δεν είναι άλλος από το ότι η «Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Παναχαΐκή» θα είναι ακριβώς αυτό:

Να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι περιπτώσεις που θα δώσουν την δυνατότητα στην Παναχαϊκή να παίξει στην Πάτρα, από την στιγμή που η Ερασιτεχνική φέρεται να είναι αποφασισμένη να μην δώσει το «πράσινο φως» για το γήπεδο της Αγυιάς, αφού δεν θέλει καμία συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια.

Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του συνδέσμου οργανωμένων φιλάθλων «Αχαιοί – 3» κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση, να φύγει δηλαδή ο Κούγιας από την Πάτρα. Εξάλλου, η Παναχαϊκή μετά την απόφαση του μεγαλομετόχου της να την πάει στην Κόρινθο και στη συνέχεια να θέλει να την γυρίσει πίσω, δεν έχει αυτή τη στιγμή γήπεδο στην Πάτρα.

Ούτε το Στάδιο (ο Δήμος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν το δίνει), ούτε τα Προσφυγικά (ο χώρος ανήκει στην ΓΓΑ και δεν το συζητά), ούτε φυσικά την Αγυιά. Μένει να δούμε ποιες λύσεις μπορεί να φανούν στον ορίζοντα που να κρατήσουν την Παναχαϊκή στην Πάτρα και αν αυτές περιλαμβάνουν τον μεγαλομέτοχο στο τιμόνι της ΠΑΕ…

ΠΓΕ: "Βεβήλωσε την φανέλα μας"

«Η Παναχαϊκή θα μείνει αθάνατη. Η Παναχαϊκή δεν κηλίδωσε ποτέ το όνομα της» τόνισε συγκινημένος καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΓΕ Νίκος Ράπτης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

Η συνέντευξη αφορούσε το Choice Summer Camp 2015 και γενικότερα για τις επιδόσεις όλων των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, μοιραία όμως η συζήτηση στράφηκε και στο θέμα της έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΓΕ, Δημήτρης Τσαούσογλου ήταν λάβρος στα λόγια του για την ΠΑΕ και τον Αλέξη Κούγια, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Βεβήλωσε την φανέλα μας. Αυτό θα το έκανε μόνο ένας εχθρός της Παναχαϊκής. Κρίνετε εσείς αν αυτός αγαπάει την Παναχαϊκή. Γιατί δεν πάει η Πάτρα στο γήπεδο;

Πόσοι άλλοι δεν πατάνε στο γήπεδο; Μέσα από αυτές τις δηλώσεις δεν υπάρχει πρόθεση να αναβαθμίσει την ομάδα. Δεν έχει την δυνατότητα. Ίσως έχει την πρόθεση αλλά δεν μπορεί». Κατέληξε δε λέγοντας: «Πλέον δεν μας νοιάζει αν μας χρωστάει. Δεν μπορεί να μείνει στην Πάτρα πια».