Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique, ύστερα από έναν χειμώνα πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων, ξεκινούν την μεγάλη περιοδεία τους στην Ελλάδα από το κέντρο της Αθήνας.
Και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, μας προσκαλούν στην κεντρική καλοκαιρινή τους συναυλία!
 
Με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, αγαπημένα τραγούδια και ερμηνείες που καθηλώνουν, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι εξαιρετικοί μουσικοί που απαρτίζουν τους bogaz musique, παρουσιάζουν για μία και μοναδική βραδιά στο Γκάζι, ένα πολύχρωμο ηχητικό τοπίο, λουσμένο στο φως της Μεσογείου.
 
Οι ιδιαίτερες ηλεκτρικές κιθάρες και τα τύμπανα με τα κρουστά συναντιούνται με το κανονάκι, το βιολί και τους μπαγλαμάδες, σε έναν μεθυστικό μουσικό διάλογο ανάμεσα στη φλόγα της Ανατολής και το πάθος της Δύσης. Με σεβασμό στην  παράδοση αλλά και ανοιχτοί στον πειραματισμό, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique συνδημιουργούν έναν καλοδουλεμένο, διαφορετικό και ήδη εδραιωμένο και δοκιμασμένο ήχο, τον   “boğaz” ήχο, που μέσα του συμπλέουν οι πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί της Μεσογείου σε ένα γοητευτικό μουσικό χαρμάνι. Ένας ήχος που φυσάει σαν αεράκι λυτρωτικό, όπως δηλώνει και η ερμηνεία της λέξης boğaz, που παρασύρει την ψυχή και το μυαλό σε ταξίδια και δρόμους που όλοι έχουμε μέσα μας, καταγεγραμμένα στο μουσικό μας DNA.
 
Η νέα ηχητική προσέγγιση, η προσεκτική επιλογή των τραγουδιών - από την παράδοση έως τον ηλεκτρισμό και την pop διάσταση  των σύγχρονων μεγάλων επιτυχιών της, η αισθαντική της ερμηνεία και ο μοναδικός τρόπος που η Ελένη Τσαλιγοπούλου επικοινωνεί με το κοινό στα live της, υπόσχονται μία απολαυστική, διονυσιακή και ασυνήθιστη συναυλιακή εμπειρία, στο κέντρο της πόλης!
 
Οι boğaz musique είναι οι:
 
Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος - κιθάρες, μπαγλαμά
Καλαμάρας Βαγγέλης - τύμπανα
Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες
Απόστολος Τσαρδάκας - κανονάκι, βιολί
Χάρης Κελλάρης - κοντραμπάσο
Αργύρης Διαμαντής – κρουστά
 
Ηχοληψία - Τάκης Σπυρόπουλος
Φωτισμοί - Νεκταρία Εμμανουηλίδου
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς