«Ραβασάκια» ερωτικού περιεχομένου κάνουν βόλτες σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο γίνονται μαθήματα σε τμήματα σχολών, στα οποία φοιτούν ως επί το πλείστον φοιτήτριες.

Νεαροί φοιτητές έχουν βρει το… κόλπο για να προσεγγίσουν νεαρά κορίτσια που έχουν μπει στο μάτι τους, με τα οποία δύσκολα θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με άλλο τρόπο. Το κόλπο είναι ιδιαίτερα απλό και έχει ως εξής: Πηγαίνουν στο αμφιθέατρο και αφήνουν «ραβασάκια» στα οποία γράφουν ερωτικά λόγια, αφήνοντας στις υποψήφιες τον αριθμό του κινητού τους.

Το όλο κόλπο έχει αρκετή επιτυχία, καθώς πολλές από τις παραλήπτριες από περιέργεια και μόνο παίρνουν τηλέφωνο. Η συνέχεια όμως είναι που κρύβει το όλο το μυστικό. Οι φοιτητές, συνήθως δεν απαντάνε, όμως συνεχίζουν να κάνουν το παιχνίδι τους, με τα μάτια, στέλνοντας ένα δεύτερο ραβασάκι που είναι ακόμα πιο ερωτικό, δίνοντας πλέον και προκαθορισμένο μέρος για ραντεβού είτε για να γνωριστούν από κοντά, είτε και για ερωτική συνεύρεση (ανάλογα με το πόσο έχει προχωρήσει το όλο παιχνίδι).

Το… ραβασάκι έχει μεγάλη επιτυχία στις συγκεκριμένες σχολές και συζητιέται αρκετά στους κοριτσίστικους κύκλους των φοιτητριών. Η όλη δόση του μυστηρίου που αφήνει να αποπνέει στο αέρα, μάλλον ιντριγκάρει. Είναι μάλιστα περιπτώσεις, όπως λέγεται, που το όλο κόλπο έχει φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εντελώς στα… τυφλά.