Οι συμμετέχοντες εμπιστεύθηκαν τη διαίσθηση τους, ακόμα και αν δεν την καταλάβαιναν στην αρχή. Ένιωσαν πρώτα. Σκέφτηκαν μετά. Εμπιστεύτηκαν. Αφέθηκαν. 

Άντεξαν πολύ περισσότερα από όσα νόμιζαν. Δεν γνώριζαν πόσο δυνατοί ήταν μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που δεν είχαν πια άλλη επιλογή. 

Μία περφόρμανς – έκθεση αισθήσεων. 

Τι ακριβώς συνέβη ; Η συμμετοχή στην «Άφιξη» προϋπέθετε πως  ο συμμετέχοντας έμπαινε σε έναν άλλον κόσμο όπου τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, υπήρχε απόλυτη ελευθερία κινήσεων και επιλογών ακόμα και στις πιο ακραίες εκφράσεις, χωρίς κανείς να τον κρίνει για τις πράξεις του. 

Η φιλοσοφία της «Άφιξης» συνίσταται στη μετάβαση, μέσω της performance art, σε μια μοναδική εμπειρία συναισθηματικής και πνευματικής, υπαρξιακής συνειδητοποίησης, τόσο του καλλιτέχνη όσο και των συμμετεχόντων. 

Έξι από τους συμμετέχοντες, σηκώθηκαν στην σκηνή, δέθηκαν με ταιρ - απς και στη συνέχεια δοκίμασαν (εξαναγκασμένοι) τα όρια τους στο κορμί του περφόρμερ. Μαστίγιο, νυστέρι και αλυσίδα ήταν ορισμένα από τα αντικείμενα που επέλεξαν να δοκιμάσουν στο κορμί του Γιώργου Παπαδημητρακόπουλου. Και το έκαναν! 

Ημίγυμνος μπροστά στους συμμετέχοντες τον μαστίγωσαν μέχρι να πληγωθεί η σάρκα του, αποπειράθηκαν να τον πνίξουν με μία αλυσίδα ενώ στο τέλος του χάραξαν λίγο πάνω από την καρδιά του με νυστέρι έναν σταυρό, κόκκινο, από αίμα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν ανάγκη να είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας. Με αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκαν στην προσωπική τους εξιλέωση. 

«Πρέπει να είσαι σαν βουνό, σε μία κατάσταση αταραξίας στη μέση της κόλασης. Δεν αγαπώ τον πόνο, όμως είναι ο μόνος τρόπος να οδηγηθείς στην απόλυτη πνευματική ανακούφιση. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ένα ζωντανό έργο τέχνης. ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ !» τονίζει ο Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος λίγο μετά την εμπειρία του στην σκηνή. 

Συντελεστές : 

Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Κοστούμια – Εικαστική Αντίληψη :

Γιώργος Κ. Παπαδημητρακόπουλος

Κείμενα: Αλί Ποντρίμια, Ερίκ Μαρία Ρεμάρκ, Ίρβιν Σόου, Χαλίλ Γκιμπράν, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ζίγκμουντ Μπάουμαν, Οδυσσέας Ελύτης

Επεξεργασία Κειμένων:  Ήρα Ειρήνη Κουρή, Χριστίνα Κανελλοπούλου

Μουσική: Ηλίας Ψυχογιός

Σκηνογραφική/Ενδυματολογική Υποστήριξη : Αμάντα Βλασταρά

Παίζουν  (με σειρά εμφάνισης) : Χριστίνα Λυμπιρίτη, Αφροδίτη  Κατσαρού, Φαιζάλ Μπουταρά, Μαρίζα Κακαβά, Κωνσταντίνα Καραμήντζιου, Πέτια Πέτκοβα

Φωνή: Αλέξανδρος Ρήγας

Δ/νση Παραγωγής: «ΕΜΒΙΩ» 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

  • Τους χορηγούς (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. , AVIS, ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΧΑΛΗΣ) οι οποίοι εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής περιόδου, μας συμπαράσταθηκαν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση της περφόρμανς.
  • Την Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων & μεταναστών/-στριών (και προσωπικά στις Κυρίες : Ιωάννα Αραμπατζή και Έυη Κεφάλα) για την άμεση ανταπόκριση των μελών της στο κάλεσμα μας για συμμετοχή των ανθρώπων που φροντίζουν στην περφόρμανς.