Ο Christian McPhilamy είναι οκτώ χρονών και για τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί θύμα εκφοβισμού στο σχολείο του. Στην πραγματικότητα, όμως, ο λόγος που τον έκανε αντικείμενο χλευασμού θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ποιος ήταν αυτός; Η απόφασή του να μακρύνει τα μαλλιά του για να τα δωρίσει στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και χάνουν τα δικά τους. Γιατί δέχεται bullying; Επειδή συχνά τον μπερδεύουν με κορίτσι, πράγμα που στα εξάχρονα προφανώς φαντάζει πολύ αστείο.

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε το γιατί, πριν τον κοροϊδέψει. Κανείς δεν σκέφτηκε γιατί επί δύο χρόνια και ο Christian διατηρούσε τα μακριά, ξανθά μαλλιά του. Ακόμα και όταν όλοι γελούσαν μαζί του.

Για να μπορέσει να δώσει τα μαλλιά του για περούκες, θα έπρεπε να φτάνουν τα 25,4 cm μάκρος, μήκος που ακόμα και πολλά κορίτσια δεν έχουν σε αυτή την ηλικία. Ακόμα και όταν του μίλησαν μερικοί ενήλικες, που τον παρότρυναν να κόψει τα μαλλιά του, εκείνος δεν το έκανε.

Ο Christian, όπως αναφέρει το pathfinder, δεν πτοήθηκε από όλες αυτές τις συμπεριφορές και συνέχισε την προσπάθειά του. Αφορμή για να πάρει αυτή την απόφαση υπήρξε μια διαφήμιση που είδε στην τηλεόραση. Ήταν για το νοσοκομείο St. Jude Children's Research.

Και όχι μόνο συνέχισε, αλλά τα κατάφερε τελικά και δώρισε τέσσερις αλογοουρές για τα παιδάκια που χρειάζονται περούκες. Μπορεί αυτός για ένα διάστημα να έγινε ο περίγελος του σχολείου, αλλά μερικά παιδιά από την κίνησή του θα γελάσουν πραγματικά σε λίγο καιρό.