Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για το θέμα της Παναχαϊκής αναφέρουν τα εξής σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη τους συνάντηση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης:

"Επιτυχημένη κρίνεται η συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αστήρ  με πολίτες της Πάτρας και εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων της Παναχαϊκής. Η ένταση που κυριάρχησε ήταν και η επιτυχία της συνάντησης  διότι έδωσε την δυνατότητα σε όλες τις πλευρές να εκφραστούν σεβόμενοι την διαφορετικότητα της άποψης που η καθεμία είχε.

Η αγωνία για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν φανερή ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της τοποθέτησης των μελών της πρωτοβουλίας. Για πρώτη φορά οι πολίτες της Πάτρας και οι εκπρόσωποι της φίλαθλης κοινής γνώμης είχαν τη δυνατότητα και το χρόνο να καταθέσουν δημόσια την θέση τους

Η ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τον Νίκο Οικονομόπουλο, Θεοφάνη Παπαγεωργίου, Δημήτρη Μαργώνη, Βαλεντίνο Αθανασόπουλο, μετά τα όσα ακούστηκαν, θεωρεί ότι οφείλει να διερευνήσει και τις θετικές αλλά και τις αρνητικές πλευρές και να αξιολογήσει τους λόγους που εμπόδισαν τη μαζικότερη συμμετοχή.

Θα διερευνήσει και θα αξιολογήσει επίσης  πιθανές υπόγειες διαδρομές που σκοπό έχουν αφενός μεν την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών ή συμφερόντων και αφετέρου την απαξίωση ακόμα περισσότερο της Παναχαϊκής ως ιδέα και σύμβολο της ιστορίας της πόλης μας. Η πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσει να έχει εκ νέου συναντήσεις και με την ερασιτεχνική και με την διοίκηση της ΠΑΕ για την εξεύρεση λύσης και επιστροφή της ομάδας στο φυσικό της χώρο.

Τέλος με νομική συνδρομή και όχι μόνο, θα εξετάσει την πρόταση δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης με σκοπό να διεκδικήσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση όλων να ξανασυναντηθούμε με διαφορετική σύνθεση αλλά με την ίδια ατζέντα. Το σύνθημα η Παναχαϊκή πρέπει να μείνει στην Πάτρα συμπληρώνεται με το εμείς θα αλλάξουμε στην Παναχαϊκή τα πάντα".