Έχει τρελάνει κόσμο αυτή η φοιτήτρια…

Που την χάνεις, που την βρίσκεις στο μπαλκόνι βρίσκεται και κόβει βόλτες. Πότε ποτίζει την γλάστρα που έχει εκεί, πότε μετράει τις πεταλούδες που πετάνε, πότε απλώνει τα ρουχαλάκια της με την μπουγάδα, πότε βγαίνει με την κτένα για να χτενιστεί, πότε χαζεύει με μία δόση ρομαντισμού με το βλέμμα στο άπειρο, στο υπερπέραν…

Όλα αυτά φορώντας είτε ένα καυτό εφαρμοστό τζιν σορτσάκι ή ένα υφασμάτινο ίδιου μήκος μποξεράκι με κινούμενα σχέδια. Η νεαρή όμως προφανώς και γνωρίζει τι κάνει. Ξέρει ότι μένει σε μία γειτονιά στο κέντρο της Πάτρας, ανάμεσα στην λεγόμενη παλιά και νέα Πάτρα, στον πρώτο όροφο, μιας πολυκατοικίας, σε έναν δρόμο που είναι γεμάτος από φοιτητές, ρακάδικα και τσουπουράδικα.

Η φοιτήτρια που από ότι έχουμε μάθει σπουδάζει σε σχολή θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών καταφέρνει και συγκεντρώνει τα βλέμματα των περαστικών, των γειτόνων, ακόμα και των οδηγών που περνάνε από το σημείο.

Οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι στα γύρω γραφεία κάθε τόσο βγαίνουν έξω, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα την δουν για να τη χαζέψουν, αφήνοντας τους ικανοποιημένους από το θέαμα.

Όσο για τους «γειτόνους». Κάποιοι φοιτητές που μένουν κοντά σε αυτή κάθε απόγευμα διοργανώνουν tea party στο μπαλκόνι. Tea party για… πάρτη της! Τσαί με λεμόνι για το κορίτσι στο απέναντι μπαλκόνι!