Ευχάριστα είναι τα νέα για το γήπεδο των Προσφυγικών, ύστερα από αυτά που ειπώθηκαν στην Πανελλήνια Σύσκεψη των Νομαρχιακών Επιτροπών Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη που έδωσαν το παρών ο υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Ι. Συναδινός, αλλά και ο υπεύθυνος της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Αθλητισμού Τ. Πανταζίδης, τονίστηκε ότι το έργο για το γήπεδο των Προσφυγιών, όχι μόνο θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Συναδινός, μέχρι τον Αύγουστο θα καταχωρηθούν στο Ταμείο Στήριξης Δημοσίων Έργων το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το ξεκίνημα του έργου.

Έως τον Οκτώβριο θα έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός και θα γίνει η μελέτη των προτάσεων που θα έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους για να αναλάβουν το έργο και στη συνέχεια θα δοθούν άλλα 100.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του.

Θυμίζουμε ότι το γήπεδο των Προσφυγικών που εδώ και αρκετούς μήνες είναι κλειστό, σε μη λειτουργία, διαθέτει αποδυτήρια, κερκίδα και όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο γήπεδο, με το μοναδικό πρόβλημα που το διατηρούσε ανενεργό να είναι ο αγωνιστικός του χώρος που είναι «χωράφι».

Ο φυσικός χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί θα είναι σύγχρονης και τελευταίας γενιάς και σε αυτό θα μπορούν πλέον να γίνονται αγώνες μεγάλων κατηγοριών.Το έργο το έχουν αναλάβει από την μία η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από την άλλη η Νομαρχιακή Επιτροπή για θέματα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδικό ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα για την ώρα είναι ο φορέας που θα το διαχειριστεί, πέρα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Απώτερος στόχος της δημιουργίας ενός τόσο σημαντικού έργου είναι να δίνεται δωρεάν στα σωματεία και στους ποδοσφαιριστές και όχι να αναγκάζεται μία ομάδα να βάζει το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να αγωνιστεί ή να προπονηθεί σε αυτό.

Δωρεάν, δηλαδή, χρήση και ελεύθερη πρόσβαση και στο γήπεδο των Προσφυγικών, όπως ανακοίνωσε ήδη ο Δήμος Πατρέων για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.