Πυροβολήθηκαν επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και όχι μόνο δεν πήραν έστω και μία αποζημίωση ως θύματα ρατσιστικής και εργοδοτικής επίθεσης, με τους κατηγορούμενους να αθωώνονται από την δικαιοσύνη του κράτους, αλλά επιπλέον καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης τους στην Πάτρα.

Ο λόγος για τους μετανάστες της Νέας Μανωλάδας που σύμφωνα με αποκάλυψη που φέρνει στη δημοσιότητα το vice με εκτενές ρεπορτάζ του θα πρέπει να πληρώσουν χρήματα στο ελληνικό δημόσιο και στην δικαιοσύνη του κράτους επειδή τους… πυροβόλησαν!

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τα έξοδα που αντιστοιχούν σε περίπου 360 ευρώ για καθένα από τους 35 μετανάστες έχουν σταλεί στις εφορίες τους, και συνολικά φτάνουν γύρω στα 12.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται οι μετανάστες που εργάζονταν στην παραγωγή φράουλας της εταιρείας του Νίκου Βαγγελάτου στη Ν. Μανωλάδα, ζήτησαν τα δεδουλευμένα πάνω από 6 μηνών που δεν είχαν λάβει, και δέχτηκαν σαν απάντηση πυροβολισμούς από τους επιστάτες τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τελικά αθώος κρίθηκε ομόφωνα το αφεντικό τους κι έμπορος φράουλας Νίκος Βαγγελάτος και ο ένας από τους επιστάτες του, Κώστας Χαλούλος.

Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο επιστάτες, ο Γεώργιος Χαλούλος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κι ο Θεόδωρος Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως, με ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως το ζήτημα με τα δικαστικά έξοδα θα λυθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διαγράφοντας τα ποσά που έφτασαν στις εφορίες των μεταναστών.