Είναι σίγουρα ένας από τους ηθοποιούς που μαγνητίζουν πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Αρχικά μαγνητίζει τα γυναικεία βλέμματα και οι λόγοι είναι προφανείς. Γυμνασμένος, όμορφος, εμφανίσιμος και αρρενωπός. Παρακολουθώντας όμως την εξέλιξη του, μέσα από τους ρόλους που παίζει, ο Πατρινός ηθοποιός Αιμίλιος Ράφτης, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και με την υποκριτική του.

Στις παραστάσεις που συμμετείχε άλλωστε τον φετινό θεατρικό χειμώνα απέσπασε μόνο εγκωμιαστικά σχόλια. Στον ρόλο του αστυνομικού στην ξεκαρδιστική κωμωδία παρεξηγήσεων  «Αμάρτησα για το παιδί σου», η οποία είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπου και να εμφανίστηκε.

Τον είδαμε, άλλωστε, στον ρόλο αυτό και στην Πάτρα, όταν ήρθε στο θέατρο «Πάνθεον», σε ένα έργο οι παραστάσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες. Όμως αρκετά καλές κριτικές δέχτηκε και για την δεύτερη δουλειά στην οποία συμμετείχε, στο «Πέντε», στον ρόλο του κακού, σε ένα κοινωνικό και ψυχολογικό θρίλερ, με πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία, σε κείμενα του Κώστα Μπίγαλη και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, σε μία παράσταση όπου παίχτηκε στο «Χυτήριο».   

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Αιμίλιος Ράφτης έχει κάνει ήδη αρκετές καλές συνεργασίες με γνωστά ονόματα του θεάτρου (Ρώμα, Λοτσάρη, Βουτσά κτλ.) σε παραστάσεις που είχαν επιτυχία. Και όλα δείχνουν ότι το άστρο του ανατέλλει…