Την δική του αγωνία ζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, διαπραγματεύσεις που θα κρίνουν το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία, αλλά και εν πολλοίς το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος έτσι της προηγούμενης κυβέρνησης που θα μας έβγαζε από την κρίση, είπε λοιπόν πάνω στην αγωνία του, να παρακολουθήσει τις δραματικές αυτές εξελίξεις για την χώρα μας, από έναν επίγειο παράδεισο.

Προφανώς μήπως και με αυτόν τον τρόπο μετριαστεί η δική του αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου. Το δικό του άλλωστε μέλλον, όπως και πολλών άλλων ομοϊδεατών του, έχει προ πολλού εξασφαλιστεί. Τόσο το δικό τους, όσο και των απογόνων τους.

Το patrasevents.gr εντόπισε λοιπόν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Καλαμάτα και στο ξενοδοχείο «Grecotel – Filoxenia» να τρώει ψαράκι, με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του, προσπαθώντας προφανώς να ηρεμήσει από όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική και την οικονομία. 

Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταύγετου, με θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο, διαθέτει κομψά δωμάτια, γκουρμέ κουζίνα, 3 μπαρ, εκ των οποίων το ένα στην παραλία, 3 πισίνες, η μια με υδρομασάζ, καθώς και ένα γήπεδο τένις με προβολείς. 

Εκεί λοιπόν, κατέφυγε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα, συμπάσχοντας με αυτόν τον τρόπο στην αγωνία του ελληνικού λαού για το αν θα χρεοκοπήσει ή θα κληθεί να αντέξει ένα νέο τύπου μνημόνιο, με άλλους κανόνες και με άλλη ονομασία.

Γιατί στην πραγματικότητα αυτές είναι οι επιλογές που μας έχουν απομείνει. Μη ξεγελιέστε από τις εικόνες του τοπίου στο οποίο βρήκε για λίγες ώρες καταφύγιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι εικόνες θυμίζουν παράδεισο, αλλά ο ίδιος ζει μία κόλαση. Όπως, άλλωστε, σε μία κόλαση ζει εδώ και κάποια χρόνια, ο ελληνικός λαός με όλους αυτούς που τον κυβερνάνε…