Έτοιμη μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να είναι η κατασκευή του αγκυροβολίου της Mega Yachts, στο λιμάνι της Πάτρας, με τον ΟΛΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες να έχει προχωρήσει τις όλες διαδικασίες που χρειάζονται για την δημιουργία του.

Πρόκειται για την κατασκευή του αγκυροβολίου που θα υποδέχεται τα μεσαία και τα μεγάλα γιοτ που θα έρχονται στο λιμάνι της Πάτρας και στην παραλιακή της ζώνη. Οι εργασίες, άλλωστε, ήδη έχουν ξεκινήσει στην βόρεια λεκάνη του λιμανιού.

Η Mega Yachts είναι η νέα Μαρίνα που σχεδιάζει ο ΟΛΠΑ  για την υποδοχή πολυτελών σκαφών και μίνι κρουαζιερόπλοιων. Στην όλη δημιουργία της Mega Yachts αυτός που προβάλει αντίσταση είναι ο Δήμος Πατρέων, υποστηρίζοντας ότι το έργο αυτό θα αφαιρέσει την δυνατότητα στους Πατρινούς να έχουν μία οπτική επαφή με την θάλασσα, αποκλείοντας την πόλη από ένα μεγάλο και όμορφο κομμάτι της παραλιακής της ζώνης.

Ωστόσο, ο ΟΛΠΑ φέρεται να είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το έργο. Εξάλλου, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, υπάρχουν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων που είναι υπέρ του έργου αυτού, υποστηρίζοντας ότι η Πάτρα θα έχει πολλά οφέλη από τη Mega Yachts και ότι θα δώσει μία άλλη δυναμική στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αυτή την στιγμή είναι σε μηδενική βάση, σε μία πόλη που περικλείεται από την θάλασσα.

Η Μαρίνα Mega Yachts, μέρος της οποίας θα είναι και η κατασκευή του αγκυροβολίου που θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούλιο, θα μπορεί να φιλοξενήσει και να υποδεχθεί 20 τουλάχιστον μεγάλα σκάφη μήκους από 40 έως 60 μέτρων.

Σύμφωνα με τα σχέδια που έχει ο ΟΛΠΑ, η Μαρίνα αυτή θα ξεκινάει από το ύψος του Μώλου της Αγίου Νικολάου και θα επεκτείνεται ως το Doc 9. O σχεδιασμός του έργου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο προϋπολογισμός, με χρήματα που θα διαθέσει ο ΟΛΠΑ, από δικούς του πόρους θα ξεπεράσει τα 400.000 ευρώ.