Τα ξημερώματα του Σαββάτου δόθηκε η απάντηση στο θρίλερ με την επέμβαση της αστυνομίας στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, για τη σύλληψη των ληστών του Διστόμου.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ ένας αυτοκτόνησε, στρέφοντας το καλάσνικοφ που κρατούσε εναντίον του, καθώς αρνήθηκε να παραδοθεί. Τα ξημερώματα, τα εργαστήρια της αστυνομίας έδωσαν απάντηση στο ερώτημα για την ταυτότητά του. Επρόκειτο για τον Σπύρο Δραβίλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οποίος είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσει δύο φορές.

Οι αστυνομικοί είχαν εκτιμήσει πως επρόκειτο για αυτό το άτομο, βλέποντας ένα τατουάζ που είχε στο σώμα του, αλλά ο ένας από τους δύο συλληφθέντες δήλωνε κατά διαστήματα ότι ο ίδιος ήταν ο Σπύρος Δραβίλας και έτσι αναμένονταν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια προκειμένου να δοθεί η απάντηση.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των ληστών του Διστόμου, έχοντας λάβει πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε κάνει ληστεία σε δύο τράπεζες της περιοχής τον τελευταίο 1,5 μήνα και μάλιστα υπήρχε βεβαιότητα για τη συμμετοχή του Δραβίλα σε αυτές. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις έξω από άλλο υποκατάστημα τράπεζας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ενώ υπήρχε και η πληροφορία ότι η ομάδα συνάντησε τον Βασίλη Παλαιοκώστα πρόσφατα.

Το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έλαβε την πληροφορία για το σπίτι που είχαν νοικιάσει οι ληστές και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση. Πέρα από τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι και θα εξεταστεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις κινήσεις και τα τηλεφωνήματα που ενδεχομένως να έκαναν οι δύο συλληφθέντες πριν παραδοθούν.


ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ & ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ, ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ