Ξεκινά άμεσα από το Δήμο η ανάπλαση της έκτασης του θαλασσίου μετώπου από τον Μόλο έως την Γούναρη. Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης μαζί με συνεργάτες του μηχανικούς και αρχιτέκτονες, έκανε μια ακόμη επίσκεψη στο χώρο πριν την έναρξη των εργασιών. Κατ΄αρχήν  ζήτησε να του ξεκαθαρίσουν τι μπορεί να γίνει με το κτήριο που έχει πληγεί από το σεισμό.

Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκε εργολάβος και του είπε πως με 100.000 ευρώ μπορεί να το αναστηλώσει  και ο Δήμος θα μπορούσε να το μετατρέψει σε αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο. Όμως, ο αντιδήμαρχος και πολιτικός μηχανικός Χρ. Κορδάς, καθώς και ο Σύμβουλος του Δημάρχου, αρχιτέκτονας Δημ. Αϊβαλής, που έκαναν επανέλεγχο του κτηρίου, του είπαν πως αυτό δεν σώζεται με όποιο τεχνικό τρόπο επιχειρηθεί να εφαρμοστεί.

Μετά από αυτή την αμετάκλητη διαβεβαίωση, ο Δήμαρχος ζήτησε από συνεργάτες του, να κατεδαφιστεί το κτήριο, το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο καθώς οι μηχανικοί εκτιμούν πως με ένα ταρακούνημα μπορεί να πέσει. Παράλληλα, ο Δήμαρχος με έγγραφό του προς ΟΛΠΑ και Λιμενερχείο, ζητεί από τις Υπηρεσίες να αδειάσουν το χώρο.

Θυμίζουμε ότι εκεί λειτουργούν ακόμα τα κρατητήρια του Λιμεναρχείου, πάρκινγκ, ενώ υπάρχουν ακόμη γραφεία εταιρειών, κοντέινερς , μηχανήματα κ.α. Αυτά θα φύγουν το γρηγορότερο από το σημείο, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, είναι έτοιμος για τις εργασίες ανάπλασης. Εκεί που είναι τώρα το Λούνα Πάρκ θα δημιουργηθεί μεγάλη παιδική χαρά και έτσι το Λούνα Παρκ θα μετακομίσει σε άλλο σημείο της ζώνης.


Ο Δήμος σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr έχει ήδη προμηθευτεί δέντρα ταχείας ανάπτυξης, τα οποία θα φυτευτούν στην έκταση αυτή. Μιλάμε για 40 δέντρα που θα γεμίσουν με πράσινο την περιοχή. Θα τοποθετηθούν φωτιστικά, παγκάκια, ενώ θα διαμορφωθεί ποδηλατοδρόμος, που θα ενωθεί με αυτόν του νέου πάρκου, καθώς ο σχεδιασμός είναι να φτάσει μέχρι την πλαζ.

Επίσης θα χαραχθεί μια λωρίδα, ώστε να διέρχεται το μίνι μπας λεωφορείο που θα μεταφέρει τους οδηγούς από το πάρκινγκ Καλετζιώτη, όταν θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα για το κυκλοφοριακό. Σύμφωνα με τα σχέδια αυτά του Δήμου ο Μόλος πρόκειται να αδειάσει από ΙΧ και δεν θα επιτρέπεται να παρκάρει κανείς σε όλη την παραλιακή έκταση του κομματιού από τον Μόλο έως την Γούναρη.

Το μόνο τροχοφόρο που θα κινείται σε αυτή τη ζώνη, θα είναι το μίνι μπας. Θα γίνουν δύο ακόμη ανοίγματα στα κάγκελα της μάντρας, για να έχει εύκολη πρόσβαση ο κόσμος στο χώρο. Τα κάγκελα, πάντως, για λόγους ασφαλείας, δεν θα ριχθούν, καθώς από εκεί θα διέρχεται ο Προαστιακός.

Στη δε λιμενολεκάνη, από τον Μόλο μέχρι την Γούναρη, δεν θα επιτρέπεται απόπλους οιοδήποτε πλοίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημοτική αρχή ζήτησε να δένονται αλλού ακόμα και τα ρυμουλκά, ενώ διαμήνυσε σε ΟΛΠΑ και Λιμεναρχείο, ότι το καράβι για Κεφαλονιά, όταν μπει πάλι σε λειτουργία η γραμμή, δεν πρέπει να δένει στο σημείο.

Αυτή η ζώνη προορίζεται από την δημοτική αρχή για ανέμελο περίπατο και αναψυχή. Όσο για το καράβι, ο Δήμος πρότεινε να δένει στο σταθμό υποδοχής «Π. Κανελλόπουλος».