Οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Ο.Φ.Π.Π.) σας καλουν στο Φεστιβάλ 2015 που θα διοργανωθεί στο χώρο του Παλαιού Αρσάκειου 22, 23 και 24 Μαίου!

(*)Την Κυριακή μετά το Μοντέρνο - Σύγχρονο, θα χορέψει και το R'n'B.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για μας :
Οι ΠΟΦΠΠ λειτουργούν από το 1981 και αποτελούνται από διάφορες ομάδες που ασχολούνται με χορό, μουσική, κινηματογράφο, φωτογραφία, θέατρο, λογοτεχνία και εικαστικά. Μετά από δύο χρόνια εργασιών, ετοιμαζόμαστε να επαναλειτουργήσουμε στο καινούριο μας κτήριο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 58 (στη μαρίνα: μεταξύ Λευκωσίας και Κύπρου), που μας παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Τοπάλη. Από την δημιουργία του συλλόγου, το Ίδρυμα Τοπάλη και το Πανεπιστήμιο στηρίζουν τη λειτουργία των ομάδων και την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο οικονομικά όσο και με την παραχώρηση διαφόρων χώρων απαραίτητων για την λειτουργία τους. Στην λειτουργία των ομάδων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μας στηρίζουν έμπρακτα και ο δήμος και άλλες συναφείς ομάδες.
Στόχος των ΠΟΦΠΠ είναι η ανάδειξη του πολιτισμού και η δυνατότητα στον οποιοδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτόν. Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη των φοιτητών και της τοπικής κοινωνίας για δημιουργικότητα και συλλογική έκφραση. Οι δράσεις μας απευθύνονται σε όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι φοιτητές, και χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο. Η λογική με την οποία λειτουργούμε είναι η μεταλαμπάδευση γνώσεων και εμπειριών από παλαιότερα στα νεότερα μέλη, καθώς και η εκ νέου διεύρυνση αυτών. Παράλληλα, αναπτύσσεται κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας μέσω συζητήσεων που στόχο έχουν την διαμόρφωση συνολικών αποφάσεων για σημαντικά θέματα. Μέσα από την λειτουργία τους τόσα χρόνια συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και του πανεπιστημίου με πολιτιστικές εκδηλώσεις, δρώμενα, εκθέσεις, παραστάσεις, φεστιβάλ, δράσεις σε σχολεία και κοινωφελή ιδρύματα και συμμετοχή σε δράσεις άλλων ομάδων.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΑΤΕ
Πριν από δύο χρόνια, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, το Ίδρυμα Τοπάλη δεν μπορούσε πλέον να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του προηγούμενου κτηρίου μας. Αμέσως, μπήκαμε στην διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης, και λίγους μήνες μετά, το Ίδρυμα Τοπάλη μας παραχώρησε ένα κτήριό του, ώστε να λειτουργήσουμε εκεί. Χωρίς να χάσουμε τη δημιουργική μας διάθεση και την όρεξη για έκφραση, μπήκαμε στο καινούριο χώρο, αναδιαμορφώνοντάς τον από την αρχή μέσω συλλογικών διαδικασιών.
Ο χώρος διαμορφώθηκε από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις ορισμένων μελών (αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι και άλλοι) και την όρεξη όλων για δουλειά. Επίσης, μας βοήθησαν φίλοι των ΠΟΦΠΠ που αφιλοκερδώς προσέφεραν την τεχνογνωσία τους. Κατά την διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, η κανονική λειτουργία των ομάδων ήταν πολύ δύσκολη και μερικές φορές σχεδόν αδύνατη. Το κέντρο ενδιαφέροντός μας, στράφηκε κυρίως στην δημιουργία ενός κατάλληλα εξοπλισμένου και διαμορφωμένου χώρου για την σωστή λειτουργία των ομάδων και την εξασφάλιση της ύπαρξης αυτού, ώστε τα επόμενα χρόνια να μην υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα. Η προσπάθειά μας δικαιώθηκε!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΤΕΚΙ ΣΤΗΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 58 για να μοιραστούμε εμπειρίες, γνώσεις, πλάκες και δημιουργικές στιγμές!