Η καινοτόμος ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV σχεδιάζει τη μετατροπή ενός εγκαταλειμμένου τμήματος αυτοκινητοδρόμου στην Κορέα σε ένα εναέριο καταπράσινο πάρκο.

Με την ονομασία Skygarden, ο κήπος όπως αναφέρει το perierga θα δημιουργηθεί στη Σεούλ και θα φτάνε σε ύψος 20 μέτρων, ενώ θα περιλαμβάνει 254 είδη δέντρων, θάμνων και λουλουδιών, δημιουργώντας ένα διαρκώς εξελισσόμενο αστικό τοπίο για τους κατοίκους της πόλης. Το πράσινο θα οργανωθεί με τέτοιο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τη φύση ανακαλύπτοντας διαδραστικά νέα είδη φυτών.


Επιπλέον, καφέ, ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές, βιβλιοθήκες αλλά και θερμοκήπια θα συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Ο αυτοκινητόδρομος δημιουργήθηκε το 1970 αλλά κρίθηκε μη ασφαλής μετά από εντατικές επιθεωρήσεις ασφαλείας μέχρι το 2006. Αρχικά, σκέφτηκαν να τον κατεδαφίσουν αλλά μετά από διαβουλεύσεις με ειδικούς αστικού τοπίου αποφάσισαν να τον επαναχρησιμοποιήσουν για το δημόσιο καλό. “Μια όαση μέσα στην πόλη θα επειτρέπει στους κατοίκους να περνούν κάποιες ώρες σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον…”, λένε οι αρχιτέκτονες.