Σύμφωνα με το έγκυρη πανεπιστημιακή επιθεώρηση European of Clinical Investigation, ανάμεσα στους 400 καλύτερους ερευνητές βρίσκονται πέντε 'Ελληνες.

Δύο εξ' αυτών, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Χρούσος θα βρίσκονται στην πόλη μας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στην Αγορά Αργύρη και ώρα 19.00,για την παρουσίαση του βιβλίου "Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ" που έγραψε ο κ. Ιωαννίδης.

Στην εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. 'Εφη Αναλυτή. Θα μιλήσουν:

Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής εκδήλωσης

Ξενοφών Βερύκιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Ποιητής

Συμεών Σταμπουλού, Νεοελληνιστής και

Γιώργος Αριστηνός, Συγγραφέας.

Ο κ. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και τιμητικά Καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών. 'Εχει διατελέσει επίσης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Harvard, Tufts, Iωαννίνων και Ιmperial College.

Το περιοδικό The Atlantic, τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή - επιστήμονα. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κέδρος και το Βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου - Η γωνιά του βιβλίου.  Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων εκδήλωσης: Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Συντονισμός και επιμέλεια οργάνωσης: Ελισσάβετ Μπάρλου. Μέρος των εσόδων από την διάθεση των βιβλίων θα δοθεί στο Σωματείο Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας.