Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων, στην Ακτή Δυμαίων, με την δημοτική αρχή να ψάχνει να βρει λύσεις για τον τρόπο που ενδεχομένως μπορεί να τον αξιοποιήσει.

Ακόμα ωστόσο δεν έχει πάρει κάποια οριστική απόφαση για το όλο θέμα. Στις σκέψεις του είναι να μεταφέρει εκεί αρκετές από τις δημοτικές υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή παραμένουν διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της Πάτρας, σε χώρους που δεν είναι δικοί του, πληρώνοντας τα αντίστοιχα ενοίκια.

Άλλη σκέψη που έχουν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε μία μελέτη για την κατασκευή ενός τεράστιου καρναβαλικού χωριού. Είναι γεγονός ότι ο χώρος είναι μεγάλος και προσφέρεται για κάτι τέτοιο, ενώ βρισκόμενο στην είσοδο της Πάτρας, το χωριό θα αποτελούσε μία διαφήμιση διαρκείας του Πατρινού καρναβαλιού στον επισκέπτη.

Χρήματα όμως δεν υπάρχουν και είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει. Η μόνη περίπτωση, που όμως και αυτή δεν συγκεντρώνει και τόσες πολλές πιθανότητες είναι να πάρει ο Δήμος κάποιου είδους ευρωπαϊκό κονδύλι.

Να δοθεί πάλι σε ιδιώτη και να το μισθώσει ο Δήμος, παίρνοντας τα ενοίκια αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιδεολογία της δημοτικής αρχής και έχει εξ’ αρχής απορριφθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χώρος είναι παραδομένος εδώ και πολλούς μήνες στο έλεος της εγκατάλειψης και της φθοράς. Μία… Πολιτεία που μοιάζει νεκρή. Όπως το σύνολο των κτισμάτων του κομματιού αυτού της παραλιακής ζώνης, στο νέο λιμάνι της Πάτρας.