«Βολές» κατά της δημοτικής αρχής της Δυτικής Αχαΐας από την δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η παράταξη θέτει το ερώτημα για το θέμα της «γαλάζιας σημαίας» στις παραλίας της Κάτω Αχαΐας και των Νιφορείκων, αναφέροντας τα εξής: «Υποστολή της γαλάζιας σημαίας για τις παραλίες της Κάτω Αχαΐας και Νιφορεΐκων και για το 2015 από την Δημοτική αρχή;

Μετά το 2012 που ήταν και η τελευταία χρονιά ένταξης για τις δύο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας δεν κατεβλήθη καμιά προσπάθεια οι ώστε δύο παραλίες, της Κάτω Αχαΐας και Νιφορεΐκων, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της "Γαλάζιας σημαίας".

Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Γιατί από το 2012 έως σήμερα εντάχθηκαν από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στο πρόγραμμα αυτό μόνο οι παραλίες της Καλόγριας και της Λακκόπετρας; Η Δημοτική αρχή οφείλει μία απάντηση στους Δημότες της.

Η αναβάθμιση του συνόλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας απ' ότι φαίνεται για την Δημοτική αρχή μόνο στα λόγια υπάρχει, γιατί στην πράξη οι παραλίες μας δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης. Ένας Δήμος που παλεύει να αναπτύξει τον τουρισμό και την επισημότητα στην περιοχή του, δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά καθημερινά να το αποδεικνύει βελτιώνοντας τις υποδομές».