Με επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με αναφορά στα νεότερα δεδομένα για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία. Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στα Ιωάννινα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί και την ανάπτυξή του.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν οι λογοθεραπεύτριες Dore Blom και Ευτυχία Αραμπίσογλου, η εργοθεραπεύτρια Φωτεινή Ζωγράφου, η παιδίατρος - αναπτυξιολόγος Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, η εκπαιδευτική ψυχολόγος Λιβανίου Ελένη και η παιδοψυχίατρος - ψυχαναλύτρια Σουμάκη Ευγενία. Συντονιστής του σεμιναρίου ήταν ο ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, λογοθεραπευτές και φοιτητές Παιδαγωγικών και άλλων Σχολών.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.