Χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Πάτρας.

Δεν ήταν μόνο το μοναστήρι του Σπάτα ή η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Λεύκα όπου γιόρταζε. Ήταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου,  στο κέντρο της πόλης, κάτω από τις ομώνυμες σκάλες, όπως και το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στον κυματοθραύστη του παλαιού λιμανιού της Πάτρας.

Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΟΛΠΑ και το οποίο επισκέφτηκαν ορισμένοι Πατρινοί το Σαββατοκύριακο, ανάβοντας ένα κεράκι για τον Άγιο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Οδυσσέας Ξεριζωτής ο οποίος κατέγραψε τις εμπειρίες του στο facebook ως εξής:  «Πραγματικά απόλαυσα ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα αργά το απόγευμα και το πρωί ένα ωραίο ξημέρωμα.

Θα μπορούσε να βρει ο Ο.Λ.Π.Α μετά από συντήρηση και μικρό-επισκευές έναν βαρκάρη για τους καλοκαιρινούς μήνες να περνά τους Πατρινούς και να κάνουν την βόλτα τους απέναντι στον κυματοθραύστη και να δουν την Πάτρα αλλιώς.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται κάποτε πως υπήρχε βαρκάρης.  Μια τόσο απλή κίνηση που σίγουρα θα άλλαζε την καθημερινότητα του πολίτη».

(Η φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή)