Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 8 Μάη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάτρας-Αχαΐας διάλεξη της Γιώτας Μαντανίκα – Καΐκα, με θέμα «Η ιστορία της Πάτρας από την τουρκοκρατία μέχρι σήμερα».

Η εισηγήτρια  μέσα από εικόνες μιας άλλης Πάτρας, μας ενημέρωσε για το  πώς η πόλη μας, από μία τουρκόπολη μετά την απελευθέρωση, με τα μέγαρά της, τα δημόσια καταστήματά της, το θέατρο της, έγινε η Πάτρα της Μπελ επόκ. Μας μίλησε για τους αστούς, αλλά και το λαό της, που ζώντας μια πολύ σκληρή ζωή, προσπαθούσε να επιβιώσει. Μας έδειξε πώς εξελίχτηκε στον 20ο αι. και πώς σιγά-σιγά παράκμασε, για να φτάσουμε στο σήμερα. Αναφέρθηκε στις διάφορες συνοικίες των αστών του κέντρου αλλά και στις λαϊκές τάξεις.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων του προγράμματος του Πολιτιστικού Κέντρου «Γνωρίζω τον τόπο μου», που έχει στόχο τη γνώση της εξέλιξης και της ιστορίας του τόπου μας, με περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία, σε τόπους που διαδραματίστηκαν ιστορικά γεγονότα, ή σε τόπους που διατηρούν ακόμα ίχνη της ιστορίας και της εξέλιξης του τόπου μας.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί την Κυριακή 10 Μάη, με περιήγηση σε συνοικίες και δρόμους της πόλης μας. Το ραντεβού μας είναι στις 9.45 στη Δεξαμενή στο Κάστρο. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε με οδηγό την κ. Γιώτα Μαντανίκα – Καΐκα:

Δεξαμενή στο Κάστρο- Παντοκράτορας- Μπολσοκάκ- Χαμάμ Καζάρμα- Γερμανού- Αγίου Γεωργίου- 25ης  Μαρτίου- Μπουγιούκ ντερέ (Γούναρη)- Ψηλαλώνια- Τριών Ναυάρχων- Άρια-  Τσιβδί.