Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής έκθεσης κεραμικής που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης Παλίσσανδρος, Ερμού 8. Οι συμμετέχοντες κεραμίστες Βασίλης Αναστασόπουλος, Μαίρη Ελευθεριώτου, Χαρούλα Κοροπούλη, Δώρα Μόρφη, Γωγώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Θάνος Παυλόπουλος, Βιβή Σέρμπου και Ηλίας Χριστόπουλος, παρουσιάζουν το πλούσιο και πολυποίκιλο έργο τους.

Πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση είχε την ευκαιρία να δει επιτοίχια, πιατέλες, μπωλ, πυξίδες και διακοσμητικά αντικείμενα, με διαφορετικά υλικά αλλά και τεχνοτροπία διακόσμησης που κατάκλυσαν τους χώρους της γκαλερί, παρουσιάζοντας τον πηλό σε εικόνες που δεν τις έχουμε συνηθίσει. Πορσελάνη, πηλοί υψηλής θερμοκρασίας ανακατεύονται στο χώρο προσφέροντας διαφορετικές υφές, οι οποίες σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές ψησίματος, όπως το ηλεκτρικό καμίνι, το καμίνι ρακού ή το μπούκερο και τους χρωματισμούς από έντονα κόκκινα και μπλε ή γήινες αποχρώσεις και συνδυασμούς του άσπρου μαύρου, δημιουργούν μια πληθώρα καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από αυτό το υλικό.


Στα εγκαίνια έπαιξε μουσική το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούμενο από τους Έφη Κάλλιστρου, Α΄βιολί, Φωτεινή Γεροπούλου, Β΄βιολί, Σοφία Θηρεσία ‘Αϊζενμπαχ, βιόλα και Διονύση Ανδρουτσάκη, βιολοντσέλο και πρόσφερε κρασιά η οινοποιεία Παρπαρούση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το Σάββατο 30 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00-15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:30-21:00.