Η ομάδα «Και όμως κινείται» επιστρέφει με την νέα της δουλειά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, «BETELGEZ» ,την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαΐου στις 21:30, καλεσμένη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Ένας δεύτερος ήλιος θ' ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

Μια έκρηξη, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομύρια χρόνια (πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ). Βρισκόμαστε σ' ένα αμήχανο παρόν αύξουσας συμπίεσης, όπου η έκρηξη μπορεί να μην έρθει, αλλά η μέθοδος του κατασκευασμένου μέλλοντος, έχει κλονιστεί ανεπιστρεπτί.

Εκτός από απελπισία, η αδυναμία πρόβλεψης σ'ένα χαοτικό σύστημα, δίνει χώρο σε μια κρίσιμη ερώτηση. Ποιά είναι η προσδοκία της ανθρώπινης ζωής; BETELGEZ /ΚAI ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.

Τέσσερις χορευτές-ακροβάτες διαχειρίζονται μια επιφάνεια ευμετάβλητης ισορροπίας. Ταλάντωση εξαρτημένων μερών, διεκδίκηση προσγείωσης και ανύψωσης, άφεση και βούληση πράξης σ ένα ηχητικό περιβάλλον- κολλάζ πολιτικών λόγων.

Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα ξαναγίνεται σχεδόν από την αρχή και το παρόν της εμπειρίας γεννά καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού "εγώ". Και είμαστε αθάνατοι.

Από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρονού, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.


Συντελεστές: Σκηνοθεσία, χορογραφία: κι όμΩς κινείται. Μουσική Σύνθεση: Αντωνίου ΚλέωνΕρμηνεία-δημιουργία: Μαλκότσης Ερμής, Μακατσώρης Χριστόφορος, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα.

Σκηνικός Χώρος: κι ομΩς κινείται Φωτισμός / βίντεο : Αθανασοπούλου Μαρία Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή.

Κατασκευές: Λαζούλος ΔημήτρηςΑφίσα / Φωτογραφία: Μπανασίου ΓιάνναInfo:

Παραστάσεις: Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαΐου στις 21:30

Είσοδος: 12€ , 8€ και 5€ (ΑΜΕΑ, ανέργων)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610 273613.