Το Ποτάμι Αχαΐας σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: Το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 12μ στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό, στην Ρήγα Φεραίου 106, στην Πάτρα, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και το ποτάμι Αχαΐας, καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες σε μια ανοιχτή συζήτηση.

Από τις 10π θα διεξάγεται Dotmocrasy, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, με συμμετοχή εθελοντών και φίλων, ενώ στις 11π θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους, από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρίσκεται και ο Βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Το Ποτάμι τιμά την Ημέρα της Ευρώπης. Όχι με ξύλινα λόγια ούτε με βαρετές τελετές. Τριάντα στελέχη του κόμματος θα συζητήσουν με ενεργούς πολίτες, με τους εκπροσώπους της πραγματικής Ελλάδας σε πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που προετοιμάσαμε για το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Η Ευρώπη για μας δεν είναι ούτε η κότα με το χρυσό αυγό ούτε ανεμόμυλος του Δον Κιχώτη.

Η Ευρώπη είναι το υπερεθνικό πείραμα που πρέπει να πετύχει για να αποδείξει ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη μπορούν να απαλύνουν αντιθέσεις και να εξουδετερώσουν ανισότητες.

Τολμάμε να χαράξουμε πορεία διότι εμείς γνωρίζουμε τι δεν πάει καλά στη χώρα μας.

Συγκρουόμαστε με την παραδοσιακή Δεξιά και την ιδεοληπτική Αριστερά διότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα εύκολα λόγια και να κάνουμε τομές.

Χτίζουμε ένα νέο κόμμα χωρίς δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και αγκυλώσεις. Από κάτω προς τα πάνω κι όχι από τα σαλόνια ή τις συντεχνίες.

Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Ελλάδας. Διότι είμαστε η πραγματική πλειοψηφία.