Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου απειλούν στατιστικά σχεδόν το 50% του πληθυσμού, ενώ συχνά επιδεινώνουμε την κατάσταση με τη παχυσαρκία ή το κάπνισμα. Πώς μπορούμε όμως να προστατευθούμε;

Πράγματι, περίπου το ένα τρίτο από τις πιο συχνές περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί με υγιεινή διατροφή, σωματική δραστηριότητα και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Όμως 'όπως αναφέρει το iefimerida παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο, λένε οι ειδικοί.

Ένας νέος οδηγός, που συντάχθηκε από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο, καθορίζει τις καθημερινές αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία από την ασθένεια.

Κάντε δουλειές στο σπίτι
Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το να καθαρίσετε το σπίτι σας απαιτεί σωματική άσκηση η οποία προστατεύει από ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του εντέρου ή του μαστού. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν το πώς ακριβώς η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση διατηρεί τις ορμόνες σε υγιή επίπεδα.

Τρώτε καρότα
Αν έχετε συνηθίσει τα βραδινά σνακ, δε χρειάζεται να τα σταματήσετε, απλά αντικαταστήστε τα με καρότα, αφού οι βραδινές λιχουδιές αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας η οποία συνδέεται με 10 διαφορετικά είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου, του μαστού, και του συκωτιού.

Προτιμήστε τα ολικής άλεσης
Αλλάξτε το ψωμί και τα δημητριακά σας με ολικής άλεσης, αφού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Οχι στο αλάτι ναι στα μπαχαρικά
Το αλάτι αυξάνει την πίεση και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Προτιμήστε μπαχαρικά, λεμόνι, ή βότανα για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας.

Χορτοφάγοι για μία ημέρα
Η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Προκειμένου να αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας, κάντε καθαρά χορτοφαγική διατροφή για μία ημέρα το μήνα.

Περπατάτε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο
Η σωματική άσκηση είναι από τα βασικότερα στοιχεία πρόληψης του καρκίνου, οπότε καλό είναι να την εφαρμόζετε ακόμα και στις καθημερινές σας λειτουργίες.

Οχι στην τηλεόραση, ναι στη βόλτα
Στα ίδια πλαίσια, ξεκολλήστε από την τηλεόραση και τον καναπέ και προτιμήστε να κάνετε μία βόλτα με τα πόδια για να χαλαρώσετε.