Η Coffee Island βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στο 8ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης που διοργάνωσε πρόσφατα στη Λάρισα το ka-business.gr.

O CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, συμμετείχε στο εν λόγω συνέδριο και αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους αναπτύχθηκε η εταιρεία επισημαίνοντας σχετικά: «Η ανάπτυξη της Coffee Island υπήρξε απόρροια της οικονομικής στρατηγικής που ακολουθήσαμε και η οποία μας δικαίωσε.

Προβήκαμε σε πολλές αλλαγές. Αρχίσαμε να οργανώνουμε την εταιρεία σε διαφορετική βάση με γνώμονα την καινοτομία και αυτό έφερε θετικά αποτελέσματα». Επίσης, πρόσθεσε: «Ένας από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης.

Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας, θέλουμε να τους εμπνέουμε και να τους ανταμείβουμε». Καταλήγοντας τόνισε: «Αναζητούμε πάντα καινοτόμες μεθόδους, καινοτόμα προϊόντα, καινοτόμα ροφήματα για να ικανοποιούμε τους πελάτες μας».

Σήμερα στην Coffee Island απασχολούνται περισσότεροι από 1500 υπάλληλοι στην ελληνική αγορά και σε αγορές του εξωτερικού, ενώ στα καταστήματά της εξυπηρετούνται πάνω από 130.000 πελάτες καθημερινά.

Στα  πλαίσια του συνεδρίου αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Θωμάς Μαλούτας αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μιας νέας επιχείρησης και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και τον σχεδιασμό θέσπισης κανόνων για την έρευνα που πραγματοποιείται στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υπάρξει σαφέστερο τοπίο στις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν σε αυτή.

Ταυτόχρονα, η μικτή επιτροπή του ka-business.gr και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέδειξαν, βραβεύοντας, τα επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και τα προϊόντα τους καθώς και τις επιχειρήσεις - πρότυπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.