Στην αναζήτηση κτιρίου που θα φιλοξενήσει μέρος των δικαστικών υπηρεσιών προσανατολίζονται οι δικαστικές αρχές της Πάτρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι δικαστικοί φορείς της Πάτρας προσανατολίζονται στο να βρουν στέγη στο κτίριο του ΟΤΕ της Γούναρη που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει μεταφέρει τις υπηρεσίες του στην περιοχή του Ταραμπούρα και έτσι στο συγκεκριμένο κτίριο της Γούναρη, λειτουργεί μόνο το ισόγειο ως πωλητήριο. Οι επάνω όροφοι του ακινήτου, διαθέτουν αρκετούς χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δικαστικές υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή παραμένουν διασκορπισμένες.

Όλα αυτά ενώ το κτίριο του Αρσακείου, μία λύση που υπήρχε στη σκέψη των αρμοδίων για να μετατραπεί σε Δικαστικό Μέγαρο ή για να φιλοξενήσει εκεί δικαστικές υπηρεσίες, έχει εγκαταλειφθεί.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο της οδού Γούναρη ανήκει σε θυγατρική του, του ΟΤΕ, την ΟΤΕ Estate, εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τα 6.500 κτίρια του Οργανισμού πανελλαδικά.