Τα αποτελέσματα από τις ακροάσεις του «Schoolwave Festival 2015» βγήκαν στην δημοσιότητα και η είδηση σε ότι αφορά την Πάτρα είναι αυτή:

Οι «Tourlou the Band» η μαθητική μπάντα από την Πάτρα πήρε την…  πρόκριση, περνώντας στην σκηνή του μεγαλύτερου μαθητικού και φοιτητικού φεστιβάλ της χώρας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το συγκρότημα με το ιδιαίτερο ύφος και με την ξεχωριστή μουσική που καταφέρνει να ενώνει την progressive με το ρεμπέτικο, κέρδιζε τις εντυπώσεις στις ακροάσεις που είχαν γίνει στα τέλη του Απριλίου και τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν από την κριτική επιτροπή, την Κυριακή στις 4 Μάιου, το δικαίωσαν.

Όπως σημειώνεται στη σχετική σελίδα του theschooligans «επιλέχθηκαν 23 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2015. Η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φοιτητικά συγκροτήματα, όπου το επίπεδο ήταν και φέτος πολύ υψηλό.


Την επιλογή έκαναν οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός), Vassilikos (τραγουδοποιός) και Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Στη διαδικασία της επιλογής δε συμμετείχαν 13 από τα 76 συγκροτήματα των ακροάσεων, είτε επειδή δεν μπόρεσαν τελικά να παρευρεθούν είτε επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τους όρους συμμετοχής.

Εκτός από τα 23 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τέσσερα αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 23».

Σημειώνουμε μόνο ότι το φετινό φεστιβάλ  θα γίνει στις  9-10-11 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Πέρα από τους "Tourlou the Band" στις ακροάσεις συμμετείχαν και άλλα τρία καλλιτεχνικά σχήματα από την Πάτρα. Οι «Absents», ο «Vasilis rallis» και οι «Desert Coyotes».


Τα 23 συγκροτήματα που πέρασαν στις ακροάσεις


Η Πατρινή μπάντα που θα ανέβει στη σκηνή


Tourlou the Band - Αργιλέ μου γιατί σβήνεις LIVE