Αφύλακτο παραμένει εδώ και μήνες το παλιό και εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο του Μωρέα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, οι κάτοικοι της οποίας βλέπει να ζωντανεύει μπροστά τους ένας εφιάλτης βγαλμένος από το παρελθόν.

Από την εποχή εκείνη που το ξενοδοχείο είχε γεμίσει από μετανάστες που το χρησιμοποιούσαν για πρόχειρο κατάλυμα, μέχρι να βρουν τον τρόπο για να διαφύγουν από τη χώρα μας, δια μέσω του λιμανιού της πόλης. Τα πλοία βέβαια έχουν μεταφερθεί πλέον στον νέο λιμένα και προς τα εκεί είχαν βρει καταλύματα και οι μετανάστες που είχαν απομείνει στην Πάτρα.

Η αύξηση όμως της παρουσίας των μεταναστών στην Πάτρα το τελευταίο καιρό έχει αναγκάσει προφανώς ορισμένους από τους νεοφερμένους να βρουν κατάλυμα στο παλαιό ξενοδοχείο της Ηρώων Πολυτεχνείου το οποίο έτσι και αλλιώς παραμένει ερείπιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να δράσουν τώρα που είναι νωρίς και να ενεργοποιηθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης, πριν αυτή γίνει ανεξέλεγκτη. Γιατί σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις μέσα στους επόμενες μήνες αναμένονται να έρθουν στην Πάτρα και άλλοι μετανάστες από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη.