Ο Μάιος μας έφτασε και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά μια πολύχρωμη, γεμάτη λουλούδια και αρώματα γιορτή την καρδιά της άνοιξης, την Πρωτομαγιά. Την Παρασκευή 1η Μαΐου μετά τις 11 το πρωί, η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου θα φιλοξενήσει σειρά χαρούμενων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με ανοιξιάτικο φόντο.

Στο “Μυθοπάζαρο”, μια 'διαφορετική' εικαστική performance, οι “Flower Girls”, oρμώμενες από τον μύθο σε σχέση με την ονομασία του Αιγίου που αποδίδεται στη μυθική αίγα Αμάλθεια, παρουσιάζονται ως ιέρειες-νύμφες και προσφέρουν εδέσματα εμπλουτισμένα με βρώσιμα λουλούδια, προκαλώντας το κοινό να 'γευθεί' την άνοιξη ως σύμβολο της αφθονίας, της πλησμονής των αγαθών και της ευημερίας. Την ίδια ώρα, τα παιδιά και όσοι αισθάνονται παιδιά, μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα από τα εργαστήρια κατασκευής πρωτομαγιάτικων στεφανιών με εποχιακά λουλούδια, να φτιάξουν χειροποίητα ανοιξιάτικα σαπουνάκια με υπέροχα χρώματα και αρώματα, να κάνουν face painting και να συμμετάσχουν σε ξεκαρδιστικές μπαλονοκατασκευές. Τη μουσική επένδυση της γιορτής θα αναλάβουν οι PasseParTout, ένα εναλλακτικό μουσικό σχήμα με κεφάτους ήχους balkan, swing, έντεχνους και λαϊκούς...που θα 'μπερδευτούν' όπως απαιτήσει η διάθεση της στιγμής!

Τη γιορτή στηρίζουν οι εξής τοπικές επιχειρήσεις: Φυτώριο ΜΙΜΟΖΑ, Ανθοσυνθέσεις Ορχιδέα, Άνθη-φυτά Μανώλια, Κουτρόπουλος αρτοζαχαροπλαστεία-catering, Φυτώρια Άνθηση, Hotel Kanelli Beach, Στεγνοκαθαριστήριο Χριστίνα Ράλλη, Σαπουνοπωλείον «ΜΙΣΥΡΛΟΥ», Παιδότοπος “Καραμέλα”.