Είναι τα αγαπημένα σκάλακια της Πάτρας και είναι σίγουρο ότι όλοι μας τα έχουμε ανέβει, τα έχουμε κατέβει και τα έχουμε ξανά ανέβει δεκάδες φορές.

Μιλάμε βέβαια για τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, ένα από τα σήματα κατατεθέν της αχαϊκής πρωτεύουσας που έχουν λατρέψει δεκάδες νέοι της Πάτρας, ενώ όσοι έχουν περάσει ως φοιτητές από αυτή την πόλη είναι ένα από τα πράγματα που θυμούνται.

Βλέπετε τα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου αποτελούν την πιο θεαματική ένωση της άνω πόλης με το κέντρο της, καθώς φτάνοντας στο τελευταίο της σκαλί, είσαι πλέον στην περιοχή του Κάστρου που αποτελεί ένα από τα πιο in στέκια των φοιτητών και της νεολαίας.

Πάνω από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου μπορεί κανείς να θαυμάσει όλο τον Πατραϊκό κόλπο και να χαζέψει την Πάτρα από ψηλά. Κατεβαίνοντας τες, το πρώτο πράγμα που συναντάει κανείς είναι το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι ανοικτό όλη την μέρα για τον περιπατητή για να ανάψει ένα κεράκι στον Άγιο και να κάνει τον σταυρό του.

Την άνοιξη οι σκάλες της Αγίου Νικολάου γίνονται ακόμα πιο όμορφες, καθώς το άρωμα των λουλουδιών που υπάρχει μοσχομυρίζει τις μέρες καθώς τις διασχίζεις, ενώ το βράδυ γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με τα φώτα στις κολώνες και τα φωτάκια στο εσωτερικό της, να της δίνουν ένα άλλο χρώμα.

Τα σκαλιά προσφέρονται για ατέρμονες συζητήσεις, για χάζι, για φιλιά και για έρωτες. Γιατί οι σκάλες της Αγίου Νικολάου είναι μοναδικές. Μοναδικές, ιστορικές και ξεχωρίζουν…


Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου την μέρα


Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου τη νύχτα