Μέσα στο 2015 αναμένεται να τεθεί  σε λειτουργία το Open Mall, το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο, στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Πρόκειται για τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα, το πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε έξι δήμους της χώρας μέσα στο 2015, βάση ευρωπαϊκού προγράμματος που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Το Open Mall της Πάτρας θα λειτουργήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα ξεκινά, δηλαδή, καθέτως από την Γούναρη και θα σταματά στην Κολοκοτρώνη και μέσα σε αυτόν τον χώρο θα εντάσσονται όλοι οι οριζόντιοι οδοί της πόλης έως και την Αγίου Ανδρέου.

Θα περιλαμβάνει δηλαδή εντός του κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους της Πάτρας από την Ρήγα Φεραίου, την Αγίου Νικολάου, την Μαιζώνος, την Αγίου Νικολάου και την Κορίνθου έως και τους παράπλευρους δρόμους του κέντρου, την Ερμού, την Καραϊσκάκη, την Παντανάσσης, την Υψηλάντου κτλ.

Τα χρήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το Open Mall της Πάτρας φτάνουν τα 175.00 ευρώ. Το ενδιαφέρον από τους Πατρινούς εμπόρους είναι ήδη αρκετά μεγάλο, όπως τονίζει στο patrasevents.gr o γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Βαγενάς:

«Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου της πόλης για το Open Mall είναι μεγάλο. Ήδη υπάρχουν εγγεγραμμένες 150 συμμετοχές και ο αριθμός αυτός πρόκειται να παρουσιάσει αυξητικές τάσεις στο επόμενο διάστημα. Το σημαντικό είναι ότι οι έμποροι που θέλουν να πάρουν μέρος στο Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο δεν έχουν να επιβαρυνθούν τίποτα».

Το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο θα λειτουργεί με τον χαρακτήρα που λειτουργεί ένας πολυχώρος. Θα υπάρχει ειδική κάρτα πόντων για τους καταναλωτές, εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα, ανταλλάξιμα είδη, δωρεάν παροχές (πάρκινγκ, φύλαξη παιδιών κτλ), ειδικά κουπόνια για φαγητό και καφέ, καθώς μέσα στον πολυχώρο προβλέπεται να ενταχθεί και συγκεκριμένος αριθμός καταστημάτων εστίασης.

Τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν το ειδικό σήμα που θα ενημερώνει τον καταναλωτή ότι βρίσκεται σε μαγαζί του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου, τον ειδικό φωτισμό που προβλέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό, αλλά και την ειδική σήμανση στο πλαίσιο των διακριτικών που ορίζει το όλο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά στην Πάτρα οι διαδικασίες για την δημιουργία του Open Mall στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας προχωρούν με ταχείς και ικανοποιητικούς ρυθμούς.

«Βρισκόμαστε σε αρκετά καλό δρόμο. Πέρα από το ενδιαφέρον των εμπόρων της Πάτρας που είναι μεγάλο, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένουμε και την τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων τερματισμού για την έκδοση των εκπτωτικών καρτών, αλλά και την σύνδεση των καταστημάτων μεταξύ τους που θα συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα. Μέσα στο 2015 το Open Mall της Πάτρας αναμένεται να λειτουργήσει και το όλο πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή».