Σαν βόμβα έσκασε η νέα περίπτωση σχολικού εκφοβισμού. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς ενός μαθητή του ΕΠΑΛ Σύρου, ο 17χρονος γιος τους υπέστη βασανιστήρια από συμμαθητές του, την τελευταία ημέρα της πενθήμερης εκδρομής στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τους γονείς του παιδιού, του έριξαν στάχτη στο ποτό του, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρουν σχεδόν κοιμισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Εκεί άρχισαν τα βασανιστήρια από τους δυο συμμαθητές με τους οποίους διέμενε, σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία των γονέων.

«Απαθανάτισαν τα κατορθώματά τους με βίντεο και φωτογραφίες. Του κατέβασαν το εσώρουχό του μέχρι τα γόνατα, του έριξαν πίτσα, ντομάτες μανιτάρια, του άδειασαν ένα μπουκάλι σαμπουάν και του έριξαν στα γεννητικά του όργανα στάχτη.» ανέφερε στο Star η Λίτσα Χαραλάμπους, δημοσιογράφος του «Λόγου» των Κυκλάδων.

Την επόμενη μέρα ο νεαρός μαθητής εξαιτίας της σταχτής που του έριξαν στο ποτό, δεν θυμόταν τίποτα. Φρόντισαν όμως να του δείξουν το βίντεο που τράβηξαν. Ο μαθητής απευθύνθηκε στον συνοδό καθηγητή, αλλά δεν τον πίστεψε και ζήτησε να δει το βίντεο.

Σύμφωνα με τους γονείς του νεαρού, επειδή είχαν ενδείξεις ότι το παιδί τους θα ενοχληθεί, και δεν ήθελαν να τον αφήσουν να πάει στην εκδρομή, είχαν προειδοποιήσει τον καθηγητή, ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

«Οι γονείς θα κάνουν καταγγελία. Θα πρέπει ο κάθε υπεύθυνος να πάρει την τιμωρία που του αξίζει. Το παιδί είναι κλεισμένο στον εαυτό του, είναι συνέχεια στο διαδίκτυο και μάλιστα τον ενοχλούν συμμαθητές του που θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απέξω.» προσθέτει η Λίτσα Χαραλάμπους.

Οι γονείς του νεαρού ανησυχούν επίσης για ένα λόγο παραπάνω ενόψει και των πανελληνίων εξετάσεων που αρχίζουν σε λίγο καιρό.