Το διάσημο βρετανικό site για πολυτελείς διακοπές, το aluxurytravelblog.com, προχώρησε σε ένα διαφορετικό αφιέρωμα για την Ελλάδα και τα νησιά της που αποτελούν κάθε καλοκαίρι δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες.

Οπως αναφέρουν, στην Ελλάδα «υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 νησιά και νησάκια, εκ των οποίων μερικά έχουν κερδίσει παγκόσμια φήμη, ενώ άλλα παραμένουν ακόμη ανεξερεύνητα όχι μόνο από τους ξένους επισκέπτες, αλλά και από τους ίδιους τους Ελληνες».

Κατά το βρετανικό site, τρία είναι τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά που αξίζουν την προσοχή του μέσου τουρίστα.

1. Λήμνος

«Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ήφαιστος είχε το μεταλλουργείο του στο νησί και δίδαξε στους ντόπιους την τέχνη της σιδηρουργίας και της μεταλλουργίας. Το νησί βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο και είναι ιδανικός προορισμός για εκείνους που αναζητούν απομονωμένες και ήσυχες αποδράσεις. Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με όμορφα τοπία, προστατευόμενους κόλπους, μικρούς λόφους, μια ποικιλία από παραλίες και μια πλούσια δραστηριότητα στην ενδοχώρα. Οσο θα βρίσκεστε στο νησί, γευθείτε το τοπικό κρασί, το Μοσχάτο Λήμνου, το οποίο έχει ήδη από μόνο του κερδίσει καλή φήμη. Η πρωτεύουσα Μύρινα είναι παραθαλάσσια, με μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα αρχοντικά και κάστρα. Επισκεφθείτε τις λίμνες, τους καταρράκτες κοντά στον Κάσπακα και τον προϊστορικό οικισμό της Πολίχνης, η οποία είναι η αρχαιότερη πόλη από τη Νεολιθική Εποχή στην Ευρώπη» γράφει το aluxurytravelblog.com.


2. Λειψοί

«Οι Λειψοί είναι ένα μικρό σύμπλεγμα από νησάκια στο βόρειο τμήμα των Δωδεκανήσων, κοντά στην Πάτμο και τη Λέρο. Οι Λειψοί είναι ένα μικρό καταφύγιο για εκείνους που αναζητούν τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, αλλά μακριά από τις εμπορικές και πολύβουες πόλεις. Η πρωτεύουσα του νησιού προσφέρει ξενοδοχειακές υποδομές και μια ποικιλία από τοπικά προϊόντα που αξίζουν να δοκιμάσετε, όπως το θυμαρίσιο μέλι, το τυρί και το κρασί. Δοκιμάστε επίσης και το τοπικό τουλουμοτύρι, αλλά και μια ποικιλία από κατσικίσια τυριά. Επίσης, οι γυναίκες του νησιού πωλούν χειροποίητα υφαντά και υφάσματα που έχουν υφάνει στον αργαλειό. Ενόσω θα είστε στους Λειψούς, μην παραλείψετε να γυρίσετε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, να χαλαρώσετε στις πηγές στην Κοίμηση στα Φουντάνια, γνωστή ως Πικρό Νερό, ή να εξερευνήσετε τη σπηλιά του Οντά. Το νησί προσφέρει μικρά μονοπάτια για πεζοπορία και αμμώδεις παραλίες για ξεκούραση» είναι η περιγραφή του βρετανικού ταξιδιωτικού site για αυτή τη μικρή συστάδα νησιών στα Δωδέκανησα.


3. Κάσος

«Η Κάσος βρίσκεται μεταξύ των πιο γνωστών από αυτήν νησιών της Κρήτης και της Καρπάθου. Το τοπίο είναι ορεινό και βραχώδες και προσφέρει σπάνια αγριολούλουδα και είδη πουλιών. Το νησί είναι γνωστό από την ελληνική ιστορία και τη μακρά ναυτική παράδοση. Ως αποτέλεσμα, η τοπική αρχιτεκτονική ακολουθεί το κλασικό σχέδιο των καπετανόσπιτων με τα εξωτερικά και πολύχρωμα παραθυρόφυλλα και τα ψηλά ταβάνια. Οσο θα είστε στο νησί, ανακαλύψτε τα εξωτικά και άγρια μέρη και γευθείτε τα τοπικά προϊόντα, που είναι εξαιρετικής ποιότητας. Κολυμπήστε στα πεντακάθαρα νερά στο νότιο τμήμα του νησιού και αν αισθανθείτε απόλυτα εξοικειωμένος με τους ντόπιους, μπορείτε να συμμετάσχετε στα πανηγύρια του Ιουλίου και του Αυγούστου» αναφέρει για την ανεξερεύνητη από τους τουρίστες Κάσο το aluxurytravelblog.com.