Οι ομάδες εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas σάς καλούν την Κυριακή 26 Απριλίου, και ώρα 11:00 π.μ. στην Παραλία Κάστρου Ρίου (αρχή Γέφυρας ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ - Δυτική Προβλήτα), να συμμετάσχετε στην παγκόσμια δράση του κινήματος "Let’s do it Greece" καθαρίζοντας την ακτή της και γνωρίζοντας το Κάστρο Ρίου.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: Στην δράση μας θα συμμετέχουν και αυτοδύτες που θα καθαρίσουν την θαλάσσια περιοχή - βυθό γύρω από το Κάστρο Ρίου.


Θα ακούσουμε την ιστορία του Κάστρου, θα καθαρίσουμε τον βυθό και την ακτή και θα ακολουθήσει μια ναυτική δράση-έκπληξη, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. 

Το κίνημα Let’s do it Greece είναι μέρος του παγκόσμιου Let’s do it World στο οποίο συμμετέχουν 180 χώρες και απαριθμεί 8.000.000 εθελοντές. Σε ετήσια βάση, διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο οι εθελοντές να καθαρίσουν την χώρα τους συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης.


Το 2015 είναι η τέταρτη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτό το κίνημα φροντίζοντας για την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης εμπράκτως.Χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.