«Μύρισε»  η Πάτρα και τα προάστια της «τσίκνα». Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οι ψησταριές στην Πάτρα και στην Αχαΐα πήραν μπροστά και οι παραδοσιακοί οβελίες ξεκίνησαν να γυρίζουν πάνω από τα κάρβουνα της σούβλας.

Μπορεί οι περισσότεροι Πατρινοί να έφυγαν από τα σπίτια τους και να πήγαν σε σπίτια φίλων στην εξοχή, παραθαλάσσια ή στο βουνό, στην ανατολική Αχαΐα ή στα δυτικά του νομού, όμως ακόμα και αυτοί που έμειναν στην Πάτρα, είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν το έθιμο, σουβλίζοντας το αρνί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας, υπάρχουν μπαλκόνια όπου βλέπει κανείς τον οβελία να γυρίζει στην σούβλα, μαζί με το παραδοσιακό κοκορέτσι και το σπληνάντερο. Εκεί πάντως που έχουν πάρει «φωτιά» οι σούβλες είναι στα προάστια της πόλης. Από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλη, από τα Μποζαίτικα έως το Γηροκομείο,  και από την Οβρυά έως τα Δεμένικα, στα σπίτια που έχουν αυλές και κήπους, έχουν τοποθετηθεί σούβλες με όλα τα σχετικά κα οι οβελίες «γυρίζουν».

Στα σπίτια αυτά είναι που έχουν συγκεντρωθεί ολόκληρες οικογένειες (θείοι και ξαδέλφια) και όλα τα σχετικά, ενώ το σκηνικό δεν διαφέρει στα χωριά της Αχαΐας. Κάθε σπίτι ψήνει το αρνί του, έχοντας τους φιλοξενουμένους του και το γλέντι έχει ξεκινήσει από το πρωί, ενώ αναμένεται να κρατήσει έως αργά το βράδυ.

Η Πάτρα και η Αχαΐα γλεντά την Ανάσταση του Κυρίου και η ευχή είναι μία: Πάνω από όλα υγεία και η ελπίδα για καλύτερες μέρες γεμάτες από χαρά και δημιουργία.

Χρόνια πολλά σε όλους!