Αν ένα μέρος της Αχαΐας «βουλιάζει» αυτό το τριήμερο από τον κόσμο, δεν είναι άλλο από την Ακράτα και την Αιγείρα.

Πρόκειται για δύο κωμοπόλεις της ανατολικής Αιγιαλείας, στα σύνορα σχεδόν με την Κορινθία που εδώ και χρόνια έχουν επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη και αποτελούν, ένα από τα βασικά παραθεριστικά θέρετρα των Αθηναίων που κατεβαίνουν στην Πελοπόννησο.

Τόσο η Ακράτα, όσο και η Αιγείρα από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά έχει γεμίσει από παραθεριστές που έχουν κατακλύσει τα δωμάτια και τα ξενοδοχεία της παραθαλάσσιας περιοχής αυτές τις μέρες για να περάσουν εκεί τις μέρες του Πάσχα, αλλά και ψήσουν τον οβελία τους.

Έτσι, στις καφετέριες και στα εστιατόρια που υπάρχουν στον παραθαλάσσιο δρόμο των δύο γειτονικών κωμοπόλεων γίνεται χαμός αυτές τις μέρες από τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μία φθηνή και βολική έξοδο για τους Αθηναίους από το «κλεινόν» άστυ για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Στα υπόλοιπα παραθεριστικά μέρη της Αχαΐας, όπως για παράδειγμα στον Διακοπτό, στα χωριά της Αιγιάλειας και στην Δυτική Αχαΐα (Κάτω Αχαΐα, Νιφορέικα, Λακκόπετρα κτλ) η κίνηση σε σύγκριση με τη περσινή περίοδο τις μέρες του Πάσχα, είναι αισθητά μειωμένη.