Κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών της Πάτρας, χτυπούν πένθιμα, στο πλαίσιο της Αποκαθήλωσης, τότε είναι που ξεκινά εδώ στην Πάτρα, ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα.

Ένα παιχνίδι με δεκάδες δόξες του παρελθόντος που φορούν και πάλι τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και μπαίνουν στο γήπεδο, προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο που έχει να κάνει με έναν αγώνα που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Πάτρας.

Μιλάμε βέβαια για τον αγώνα της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη που γίνεται κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή, ένας αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη όσων έφυγαν από την ζωή τον τελευταίο χρόνο.

Ένας αγώνας όμως που δεν έχει να κάνει με το θάνατο, αλλά μόνο με την ελπίδα και την ζωή, γιατί αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πάτρας στους θεατές τους, βλέποντας τους να τρέχουν άλλοι με τις κοιλίτσες τους και άλλοι με τα άσπρα τους μαλλιά, για το χατίρι της στρογγυλής θεάς.

Ο φετινός αγώνας ανάμεσα στην Κάτω Πόλη (αποτελείται κυρίως από παλαιμάχους της Παναχαϊκής) και την Άνω Πόλη (αποτελείται κυρίως από τους παλαιμάχους των σωματείων των Προσφυγικών) έγινε στο γήπεδο της Αγυιάς μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, με τους παλαιμάχους των δύο ομάδων να παίζουν την μπαλίτσα τους και να κάνουν την πλάκα τους.

Στο γήπεδο μάλιστα βρέθηκε αρκετός κόσμος και μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης που έκανε και την απονομή του Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα, δηλαδή, στην Κάτω Πόλη που κέρδισε με 4-0. Άντε παιδιά και του χρόνου…