Σούβλες, ψησταριές, κάρβουνα και όλα τα σχετικά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, στις αγορές που γίνονται από τα νοικοκυριά και τις οικογένειες της Πάτρας για το πασχαλινό τραπέζι και το σούβλισμα του παραδοσιακού οβελία.

Έχουν την τιμητική τους, όχι μόνο για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και για τους επαγγελματίες του είδους που γνωρίζοντας ότι αυτές τις μέρες έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν τον τζίρο τους, παθιάζονται για να πετύχουν την πώληση των προϊόντων τους.

Το πιο παθιασμένο ψήστη τον πετύχαμε λοιπόν στην Οβρυά, στην Πάτρα, την Μεγάλη Πέμπτη. Ο… ψήστης, ο συμπαθής κύριος Θανάσης που πουλάει καυσόξυλα, σούβλες, κάρβουνα και ψησταριές εκεί στην Οβρυά,  είχε τόσο πάθος για να δείξει στους ενδιαφερόμενους το πόσο καλή ήταν η σούβλα και η ψησταριά του, που σουβλίζοντας το αρνί, είχε την ιδέα να ντυθεί με την εθνική μας παραδοσιακή φορεσιά.

Ντύθηκε τσολιάς, με φέσι, φουστανέλα και τσαρούχια, έτσι ώστε να ταιριάξει ακόμα καλύτερα το έθιμο του Πάσχα με το παραδοσιακό της ημέρας της Κυριακής, όπου είθισται το σούβλισμα του αρνιού να συνοδεύεται σε όλα τα σπίτια και σε όλες τις γειτονιές με παραδοσιακό γλέντι, χορεύοντας δημοτικά και τσάμικα.

Δεν ξέρουμε αν έπεισε τους περαστικούς για το πόσο καλά τα καταφέρνει η ψησταριά του, όμως η όλη εικόνα σίγουρα ήταν αξιοθαύμαστη και έκανε αρκετούς περαστικούς από το σημείο να τον χαζέψουν.