Η οδός Κανάρη εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο πάρκινγκ για όλες τις ώρες της ημέρας, με μηχανάκια, αυτοκίνητα, ακόμα και φορτηγάκια να είναι αραγμένα σε έναν δρόμο που υποτίθεται ότι είναι για τους πεζούς ή για τους ποδηλάτες. Το θέμα είναι ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα και στην Ρήγα Φεραίου μπαίνουν με το πάσο τους στον πεζόδρομο, παρκάροντας το αμάξι τους λες και είναι στο γκαράζ της πολυκατοικία τους!

Το φαινόμενο γίνεται κυρίως τις πρωινές ώρες, στις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο της Πάτρας. Τότε είναι που μπορεί να δει κανείς στον πεζόδρομο αυτοκίνητα παρκαρισμένα κατά μήκος του δρόμου, αλλά και μηχανάκια να περνούν ανάμεσα στους περαστικούς, ξεχνώντας ότι ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, δεν είναι δρόμος... Είναι πεζόδρομος!

Ειδικότερα από την Τριών Ναυάρχων έως το ύψος της Γούναρη, ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, τις πρωινές ώρες μετατρέπεται σε «άτυπο» πάρκινγκ. Και καλά να παρκάρουν επειδή ενδεχομένως να έχουν μία δουλειά κάπου εκεί τριγύρω, αφήνοντας για λίγο το όχημα τους. Το θέμα είναι ότι παρκάρουν, ακόμα και μπροστά από καταστήματα, πηγαίνοντας στη συνέχεια για καφέ.

Να λοιπόν που χρειαζόταν η δημοτική αστυνομία. Γιατί μερικές φορές αν δεν μας τσούξει ένα πρόστιμο ή αν δεν έχουμε τον φόβο μιας ποινής, δεν γίνεται τίποτα. Μυαλό δεν βάζουμε από μόνοι μας…