«Ένα σημαντικό κομμάτι της ευτυχίας μας είναι η ικανοποίηση. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από ό,τι επιτυγχάνεις μόνος σου ή ό,τι καλό σου έχει προσφέρει η τύχη, είσαι καταδικασμένος να είσαι δυσαρεστημένος. Ωστόσο, ικανοποίηση δεν σημαίνει ότι μπορείς να επαναπαύεσαι στις δάφνες σου, ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς διαρκώς να βελτιώσεις τον εαυτό σου».

Αυτό γράφει στην ιστοσελίδα του ο μύθος των αιθέρων Péter Besenyei, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, έκανε ακόμα ένα όνειρό του πραγματικότητα.

Διέσχισε τη Διώρυγα της Κορίνθου, μήκους 6,4 χιλιομέτρων με το αεροπλάνο του ολοκληρώνοντας έναν ακόμη μοναδικό άθλο. Η ριψοκίνδυνη πτήση, όπως αναφέρει το thetoc, διήρκεσε 20 λεπτά και έγινε με το ειδικά σχεδιασμένο αεροπλάνο, ένα μονοθέσιο Extra 300S D-EFBY ισχύος 300+ ίππων, βάρους περίπου 608 κιλών, μήκους 6,6 μέτρων και με άνοιγμα φτερών στα 8 μέτρα.

Σε μια παράτολμη πτήση με πολλές τεχνικές δυσκολίες, ο Besenyei διέσχισε την διώρυγα με άνοιγμα μήκους 24-50 μέτρων, ενώ παράλληλα έκανε εναέρια τρικ που έκοβαν την ανάσα. Ο ίδιος δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εγχειρήματός του: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.


Η διώρυγα της Κορίνθου, ένα ιστορικό σημείο της Ελλάδας, αποτελούσε για μένα πρόκληση εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε αυτή τη μαγευτική και γεμάτη πλούσια ιστορία χώρα και απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή τη μοναδική εμπειρία».


Fliegerlegende Besenyei durchquert Kanal von Korinth (Langversion) © Red Bull Content Pool