Ένα από τα πιο δημοφιλή πικάπ, το Ford Ranger, περνά στη δεύτερη φάση της παρουσίας του, καθώς ανανεώθηκε αποκτώντας νέα εμφάνιση και πιο πλούσιο εξοπλισμό.

Ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνει και αρκετά «επιβατικά» στοιχεία, όπως την οθόνη αφής των 8 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων SYNC 2. Παράλληλα αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το τιμόνι, με την ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση, είναι σύμφωνα πάντα με τη Ford πιο ακριβές.

Τα τετρακίνητα Ranger διαθέτουν όπως αναφέρει το iefimerida ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς και κοντές σχέσεις, ενώ η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τον 4κύλινδρο Duratorq TDCi των 2.200 κυβικών και των 160 ίππων. Σε κάποιες αγορές, ίσως και στη δική μας, θα υπάρχει και μια εκδοχή 130 ίππων με μειωμένη κατανάλωση έως και κατά 18%, ενώ από κει και πάνω υπάρχει ο 2.5 TDCi των 166 ίππων και ο 5κύλινδρος των 3.200 κυβικών και των 200 ίππων.

Οι πωλήσεις του νέου Ford Ranger -που θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, στη Νότια Αφρική και στην Αργεντινή- θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους.2015 Ford Ranger facelift video debut