Σε μια χώρα, όπου ο υποσιτισμός απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά, η σπατάλη τροφίμων δεν μπορεί να είναι πλέον επιλογή. Γι’ αυτό στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας η ανάγκη για σωστή διαχείριση του περισσευούμενου φαγητού είναι άμεση και επιτακτική. 

Η Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ», ως Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Πλεόνασμα τροφής – Πλεόνασμα ζωής» που σκοπό έχει την διαχείριση και αξιοποίηση του πλεονάσματος τροφίμων & γευμάτων προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διοργανώνει μια ημερίδα την Τρίτη 31 Μαρτίου, ώρα 15:00μμ στο χώρο εκδηλώσεων “Impact Hub Athens” Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή – Αθήνα, τηλ. 2103210146, σταθμός Μετρό Μοναστηράκι. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και θα ακολουθήσουν workshops με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: 

* Πρακτικές Προσεγγίσεις Αξιοποίησης Πλεονάσματος Τροφίμων

* Καλές Πρακτικές στην Διαχείριση Πλεονάσματος Τροφίμων – Διατροφικοί Περιορισμοί και Συστάσεις για τις Ευαίσθητες Ομάδες και Ειδικές Κατηγορίες Πληθυσμού

* Διερεύνηση Θεσμικού Πλαισίου Λειτουργίας της Προτεινόμενης Παρέμβασης για την Αξιοποίηση του Πλεονάσματος Τροφίμων και Βασικές Αρχές που Πρέπει να Τηρούνται κατά την Σύναξη των Ιδιωτικών Συμφωνητικώνων και των Αποφάσεων