Νέα παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για το θέμα της αποφυλάκισης αλλοδαπών από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, κρατουμένων που ενώ έχουν ολοκληρώσει την ποινή τους δεν μπορούν να απελαθούν, καθώς δεν έχουν τα σχετικά έγγραφα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, να έχει αποφασίσει το υπουργείο την προσωρινή τους κράτηση που μπροστά στο βουνό της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης των διαδικασιών που χαρακτηρίζουν τους κρατικούς μηχανισμούς, εξελίχτηκε σε μόνιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών έχει συντάξει υπόδειγμα αιτήσεων για την κάθε μία τέτοια περίπτωση κρατουμένων που υπάρχουν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου ώστε να κατατεθούν στο δικαστήριο, ζητώντας την άρσης της απέλασης τους.

Το κείμενο της αίτησης έχει ήδη σταλεί στην διεύθυνση των φυλακών, όπως και στην εισαγγελία, ενώ υπάρχει η δέσμευση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Καννελοπούλου να μεταφέρει το όλο πρόβλημα που υπάρχει στον νέο υπουργό δικαιοσύνης.

Σημειώνουμε πάντως, ότι οι περισσότεροι από τους κρατουμένους, σύμφωνα με τα όσα είπαν στην αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου που τους είχε επισκεφτεί πρόσφατα στις φυλακές, δεν επιθυμούν να απελαθούν, καθώς οι χώρες τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι κρατούμενοι αυτοί που είχαν προχωρήσει και σε απεργία πείνας επιβάλλεται να βγουν από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα.