Σε στενό οικονομικό κλοιό έχει μπει το ίδρυμα η «Κιβωτός της Αγάπης», με τα χρέη καθημερινά να μεγαλώνουν και να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο την λειτουργία του ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα είναι εδώ και δύο μήνες περίπου απλήρωτοι καθώς δεν έχουν πάρει τους μισθούς τους από τον Ιανουάριο, ενώ ο ΕΟΠΥΥ, όπως έχει γράψει και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει να καταβάλει νοσήλια στην Κιβωτό, από τον περασμένο Οκτώβρη.

Αποτέλεσμα είναι το ίδρυμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 68 παιδιών που φιλοξενεί, παιδιών με βαριές αναπηρίες που αν δεν έχουν τα φάρμακα τους δεν μπορούν να ακολουθήσουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα και την αγωγή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα από το οικογενειακό τους περιβάλλον και η μοναδική φροντίδα για αυτά είναι οι άνθρωποι της Κιβωτού.

Αυτό που ζητάνε οι άνθρωποι του είναι να υπάρξει η ανάλογη ενεργοποίηση από τους τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση για να δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ που αντιστοιχούν σε 39.000 ευρώ.  

Διαφορετικά θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμα και για την ίδια την λειτουργία του ιδρύματος που αυτή την στιγμή λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, σε περιπτώσεις πολιτών που το έχουν αγκαλιάσει και σε μεμονωμένες προσφορές ιδιωτών που το τροφοδοτούν με τρόφιμα, φάρμακα και άλλου είδους υλικά.